Egy fogyatékos férfira támadt egy kutya Vas megyében. A sérült férfit a szomszéd ebe támadta meg, rendőrök szedték le róla az állatot.

Kutya támadt egy férfire

Súlyosan megsérült egy 54 éves férfi a csepregi Barátság utcában, miután az általa kennelből kiengedett staffordshire terrier rátámadt. Az eset május 3-án, délelőtt történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt az eset


Súlyos sérüléseket szenvedett

„A helyszínre két mentőegységet riasztottunk. Az eset következtében egy 50 év körüli férfi súlyos sérüléseket szenvedett. Helyszíni ellátást követően, stabil állapotban kórházba szállítottuk” – mondta a 112Press-nek Prisznyák-Gyuró Sára, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője.

 Több helyen megharapta a kutya

„Nem igaz a szóbeszéd, hogy meghalt, A kutya több helyen megharapta és emiatt megsérült. Nagyon sajnálatos eset” – mondta a kutya gazdája.

Értelmi fogyatékos a sérült

 „Akit megharapott a kutya szintén itt lakik, 54 éves és értelmi fogyatékos. Nem tudjuk, miért nyithatta ki az egyébként jól zárható, biztonságos kennelt. Tudta, hogy a kutya harapós, de talán az eb csóválta a farkát és azt hitte, hogy akkor megsimogathatja. Egy staffordshire terrier kutya volt” – mondta a szomszéd

Azonnal támadt a kutya

Az elbeszélések alapján a férfi kiengedte a kutyát, ami ezután azonnal rátámadt. A lába után elkapta a karját és csontig harapta, majd nem engedte el.

Fémrúddal próbálta leszedni a kutyát

A kiabálásra és a dulakodás hangjára azonnal szaladt egy ott lakó férfi, de a kutyát nem tudta leszedni a rokonáról. Miközben a többiek tárcsázták a segélyhívót a férfi egy fémrúddal próbálta szétfeszíteni az állat állkapcsát, sikertelenül.

 Hozzájárultak a kutya elaltatásához

„Két rendőr érkezett elsőként és így már hárman, sikerült leszedniük a kutyát a férfiről. Ehhez nagy bátorság kellett. A mentők kórházba szállították a sérültet, a kutya pedig telepre került. Már alá is írtuk a nyilatkozatot, hogy hozzájárulunk az elaltatásához” – mondta az asszony.

Megműtötték a sérült férfit

A kutya gazdája nem tudja, mitől vadult meg a kutya, hiszen minden nap látta azt, akire rátámadt. A sérült férfit megműtötték.

Eljárás indult

A Kőszegi Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés gyanúja miatt büntetőeljárást indított az ügyben.A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció