Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélte el első fokon a Tatabányai Törvényszék azt a tatai férfit, aki egy baltával és egy vadászkéssel esett neki a feleségének három héttel az esküvőjük után. A férfi azt mondta, azért követte el a szörnyűséget, mert nem akarta, hogy felesége elhagyja őt, a rendőrség elfogásról készült videóját a cikk alján nézheted meg.

Családra vágytak

Az 51 éves K. László 2019 augusztus 8-án vette el feleségül a háromgyermekes barátnőjét, aki akkoriban albérletben lakott külön a gyerekeivel. Esküvőjük után azt tervezték, hogy a nő beköltözik a gyerekekkel a tatai férfi lakásába, hogy együtt éljék tovább az életüket. A nő augusztus 31-én át is ment a férfihoz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tatára akartak költözni

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Anyós házába költöztek volna

A friss házasok úgy tervezték, hogy a férfi anyjának a házába költöznek a gyerekekkel, ahol egy önálló lakrészt szerettek volna kialakítani, amihez még a babaváró hitelt is megigényelték. A férfi édesanyja azonban nem örült a házasságkötésnek, sőt ellenezte azt, ahogy azt is, hogy a nő odaköltözzön.

Nem tudott megfelelni

A férfi igyekezett megfelelni mind a két nő elvárásának, de a nyomás miatt pszichés zavar alakult ki nála, és a feszült idegállapota miatt szorongásoldó hatású gyógyszert kezdett szedni. Az elkövető édesanyja pedig arról beszélt korábban, hogy a nő még az esküvőjük után is a volt férjénél lakott, az új párjával csak alig találkoztak.

Sok volt a vita

A friss házasok életét az is nehezítette, hogy a nő exférje többször is veszekedett a nő új párjával, de ezek a viták általábanhamar lezárultak. A feleség pedig többször meg is fenyegette az új férjét, hogyha nem tölt vele több időt, akkor elhagyja őt. Ez fájt a férfinak, de aztán a nő megnyugtatta, hogy nem gondolta komolyan.

Együtt töltötték az estét

Az ominózus napon, amikor augusztus 31-én átment a feleség a férfi lakásába, a ház sufnijában töltötték együtt az éjszakát, majd a nő másnap is ott maradt. A férj csak egyszer vonult át a ház első felébe, amikor ebédelni ment az édesanyjához, ahová a nő nem követte.

Baltát ragadott

Visszaérkezése után kb. másfél órával, 18 óra 09 perc körül a férfi minden előzmény és indok nélkül egy baltával többször fejbe vágta a feleségét, majd egy vadászkéssel három alkalommal mellkason szúrta. A baltaütések és a késszúrások következtében a feleség a helyszínen életét vesztette. Ezt követően a férfi saját maga hívta fel a rendőröket azzal, hogy megölte a feleségét.

17 évre ítélték

A rendkívül súlyos bűncselekmény miatt a Tatabányai Törvényszék a február 26-án kihirdetett ítéletében 17 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte a baltás férfit. Ez a büntetési tétel azonban nem volt elegendő a Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint, ezért a vádhatóság az elsőfokú ítélet megváltoztatását és a büntetés súlyosítását indítványozta.

Hosszabb büntetést kértek

Április 1-én a másodfokú ügyészség arról adott hírt, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt férfival szemben hosszabb idejű szabadságvesztés kiszabása szükséges. Az indítványukat azért is találták indokoltnak, mert a gyilkosság következtében három kiskorú gyermek maradt árván. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így fogták el a tatai férfit

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból