Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélte tizenhét év fegyházra a Tatabányai Törvényszék azt a tatai férfit, aki egy baltával és egy vadászkéssel végezte ki a feleségét az esküvőjük után pár héttel. A férfi azzal magyarázta a brutális tettét, hogy nem akarta, hogy a felesége otthagyja őt, a rendőrség elfogásról készített felvételét a cikk végén mutatjuk.

Családot terveztek

2019 augusztus 8-án házasodott össze az 51 éves K. László a feleségével, a háromgyermekes anyukával, aki albérletben lakott külön a gyerekeivel. Az esküvőjük után azt tervezték, hogy a nő a gyermekeivel a tatai férfihoz költözik, hogy egy családként éljenek tovább. 2019 augusztus 31-én a nő meg is látogatta a férfit – írja a 24.hu. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tatára akartak költözni

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Baltával támadt a szörnyeteg

2019. szeptember 01-jén, 18 óra 09 perc körül a férfi minden előzmény és indok nélkül a tatai házában egy baltával többször fejbe vágta a feleségét, majd egy vadászkéssel három alkalommal mellkason szúrta. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Ezt követően a férfi saját maga hívta fel a rendőröket azzal, hogy megölte a feleségét.

Azonnal intézkedtek a rendőrök

A helyszínen elfogták

„Miután a helyi kollégák megállapították, hogy a bejelentés valós, a tettest a helyszínen elfogták, és a tatai kapitányságon előállították” – mondta korábban Buóczné Miklán Erzsébet alezredes.

Volt férjénél lakott

Korábban az elkövető édesanyja árulta el, hogy az új feleség még az esküvő után is a volt férjénél lakott, új párjával csak ritkán találkoztak, a szomszédok sem látták gyakran a családot, sőt, a végzetes napon sem hallottak semmit. Az exférj ráadásul korábban többször is veszekedett a nő új párjával, de ezek a viták hamar lezárultak. Az alezredes beszámolója szerint K. László beismerte a gyilkosság elkövetését, azonban tettére nem adott magyarázatot – írja a Blikk.

Féltékenységből mészárolt

Dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére elmondta, hogy a férfi féltékenységgel magyarázta a brutális gyilkosságot. Attól tartott, hogy felesége elfogja hagyni, ezt pedig nem akarta.

17 év börtönre ítélték

A rendkívül súlyos bűncselekményben a Tatabányai Törvényszék tizenhét év fegyházra ítélte a baltás férfit. Az ítélet azonban nem jogerős, mivel az ügyész súlyosításért, a férfi és a védője pedig enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Így fogták el a tatai baltás gyilkost

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból