Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés kísérlete miatt a Nyíregyházi Járásbíróság az ukrán H. A-t öt hónap börtönre ítélte és 3 évre kiutasította Magyarország területéről. A férfi bűne az volt, hogy egy Nyíregyháza-Füzesabony vonalon közlekedő vonaton megtámadta a kalauzt, a mozdonyvezetőt és az egyik utast is.

Vonatra ült

A bírósági tényállás szerint az ukrán állampolgárságú férfi február 16-án felszállt egy Nyíregyháza-Füzesabony vonalon közlekedő vonatra. Amikor a jegyvizsgáló odaért hozzá, észrevette, hogy csak Nyírtelekig rendelkezik érvényes menetjeggyel, ezért rászólt, hogy a következő megállónál hagyja el a vonatot. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Itt kellett volna leszállnia

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem akart leszállni

Miután elhagyták a nyírteleki állomást, a kalauznő észlelte, hogy a férfi nem szállt le a vonatról, ezért ismét felszólította őt, hogy szálljon le a következő állomásnál. A következő állomáson, Görögszállásnál le is szállt a férfi, azonban amikor elindult a vonat, visszaugrott rá, az első kocsiba, majd a jegyellenőr ismét felszólította a távozásra.

Mozdonyvezető is rászólt

Ezt követően a bliccelőhöz érkezett a vonat vezetője is, aki szintén felszólította a férfit, hogy hagyja el a szerelvényt. Az ukrán férfi ekkor hirtelen ököllel megütötte a mozdonyvezető arcát, és egy közelben lévő utast is hasba ütött.

Elmenekült az ellenőr

Félelmében a kocsi hátsó részébe szaladt a kalauznő, aki ezután be is zárta maga mögött az ajtót. A férfi azonban utánament, és a könyökével úgy beverte a szakaszkocsi ajtaját, hogy az kitörött a helyéről. Eközben a jegyvizsgáló telefonon riasztotta a rendőrökjet, akik a következő megállónál elfogták az elkövetőt.

Megsérültek

A bántalmazás következtében a mozdonyvezető és az utas is 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A vonaton utazó férfi egyébként magánindítványt terjesztett elő az erőszakos férfival szemben, és kérte a felelősségre vonását testi sértés kísérlete miatt.

Nem volt se pénze, se munkája

Az ügyészség szerint a külföldi támadó ellen folyamatban volt lopás és garázdaság miatt egy másik eljárás is. Továbbá arra is felhívták a figyelmet, hogy a férfinak nem volt se munkahelye, se jövedelme, és még állandó lakcíme sincs Magyarországon.

Elítélték

A távmeghallgatás útján megtartott bírósági tárgyaláson az ukrán férfi beismerte bűnösségét, amit meg is bánt. A Nyíregyházi Járásbíróság végül 5 hónap börtönbüntetésre ítélte a férfit és 3 évre kiutasította Magyarország területéről.

Korábban a wc-ben bliccelt egy férfi

Mint megírtuk, egy győri férfi a vonat vécéjében próbált meg eljutni a Keleti pályaudvarra, csakhogy a kalauz észrevette őt, és a jegye bemutatását kérte tőle. A férfi erre nem volt hajlandó, sőt megtámadta a kalauzt, akit többször is megütött. Az ügyészség indítványozta, hogy a többszörösen büntetett előéletű férfire börtönben végrehajtandó szabadságvesztést szabjanak ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vonat – Forrás: BudaPestkörnyéke