Egy házaspár holttestét találták meg a rendőrök a napokban egy újbudai lakásban. A szomszédok hetek óta nem látták az idős embereket, lakásukból pedig kellemetlen szag szivárgott ki. Végül a rendőrök találtak rájuk, akik kizárták az idegenkezűséget.

Holttestek Újbudán

Szerda este két holttestet találtak a 11. kerület egyik társasházi lakásában. A rendőrök a 3. emeleti egy házaspárt élettelen testét találták meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Szerelemben éltek

A 85 éves B. Józsefnek régebben volt egy sikertelen házassága, de a válása után hamar megismerkedett a hölggyel, aki mellett végre megtalálta a boldogságot. Gyermekük nem született, de így is teljes életet éltek. Mindenben számíthattak egymásra.

A bácsi beteg volt

„Jó volt rájuk nézni, mindig fogták egymás kezét az utcán, amíg Józsi bácsi el tudta hagyni a lakást. Körülbelül hét éve lerokkant és lebetegedett, attól kezdve pedig minden Anita nénire hárult” – mondta a Borsnak az egyik lakó.

Az asszony gondoskodott párjáról

A 74 éves asszony hihetetlen szorgalommal és szeretettel látta el a beteg Józsi bácsit. Ő intézte a bevásárlást és rendbe tartotta a lakást.

Hallókészüléket viselt

Anita nénit legalább látásból mindenki ismerte a házban. Hallókészüléket viselt, de leginkább szájról olvasott. Halkan, nehezen érthetően beszélt.

Hetek óta nem látták az asszonyt

Dankó Csaba, a ház közös képviselője a Borsnak elmondta: a szomszédoknak feltűnt, hogy Anita nénit hetek óta nem látták, és telefonon is hiába keresték a párt. Az ajtajukon kitartóan kopogtattak, de a bent lakók nem reagáltak, ráadásul az ajtó repedésén keresztül bűz szivárgott ki az ingatlanból.

Rendőrök találtak rájuk

A rendőrök végül bementek a lakásba, ahol megtalálták Anita néni és Józsi bácsi holttestét. Az idegenkezűséget azonnal kizárták. 

Előbb az asszony halhatott meg

Valószínűsíthető, hogy előbb a szintén betegeskedő asszony vesztette életét szívinfarktusban vagy agyvérzésben, majd a magát ellátni képtelen férfi lemászott az ágyról, hogy segítséget hívjon és bevegye a gyógyszereit. Egyikre sem futotta az erejéből, ezért lassan követte élettársát a halálba.

Nincsenek rokonaik

A Bors azt írja, az idős párnak nincsenek közvetlen hozzátartozói. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció