Nem kapott tőle pénzt kölcsön, ezért ölhette meg áldozatát a bódvalenkei emberölés gyanúsítottja. A hajtóvadászat véget ért, a gyilkost letartóztatták, akár élete végéig börtönben maradhat.

Elrendelték a letartóztatását

A december 15-én történt gyilkosság elkövetésével vádolt, szombaton elfogott férfi letartóztatását vasárnap rendelte el a Miskolci Járásbíróság.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kölcsön akart kérni

A Miskolci Törvényszék közleménye szerint a rendelkezésre álló adatok alapján a feltételezett elkövető az esti órákban felkereste az idős asszonyt, aki miután közölte, nem tud pénzt adni neki, megkérte, hogy távozzon.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nyakon szúrta az asszonyt

A férfi ennek nem tett eleget, a polcról magához vett egy kést, fenyegetőzni kezdett, és nyakon szúrta az őt a házból kitolni próbáló nőt. Amikor az asszony a földre került, leszorította és többször megszúrta, majd átkutatta az ingatlant, de semmit nem talált.

Nem segített neki

A gyanúsított ugyan látta, hogy az asszony még életben van, elhagyta a házat anélkül, hogy segítséget hívott volna hozzá, így áldozata a helyszínen meghalt.

Élete végéig rács mögé kerülhet

A bíróság a letartóztatást azzal indokolta, bizonyítottság esetén az elkövetett bűncselekményért akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Egyben úgy vélte, hogy a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, a gyanúsított a szabadlábon hagyása esetén veszélyeztetné a bizonyítást – áll a közleményben.

Véget ért a hajtóvadászat

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy véget ért a borsodi hajtóvadászat: a nagy erőkkel indított, kitartó és minden részletre kiterjedő nyomozás eredményeképpen a rendőrök december 23-án azonosították, elfogták és őrizetbe vették azt a bódvalenkei férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy megölt egy idős asszonyt a falujában. 

Holtan találtak egy idős nőt

A rendőrök bejelentés alapján mentek be a bódvalenkei lakásba, ahol már csak az ott lakó asszony élettelen testére bukkantak rá.  Mivel a nő halálával összefüggésben idegenkezűség gyanúja merült fel, így a rendőrök azonnal megindították a nyomozást. Kiderült: a 70 év körüli asszony gyilkosság áldozata lett.

Sógornője talált rá

Az RTL Híradó értesülései alapján az asszonyra sógornője talált rá. „A kilincs nem volt bezárva, úgyhogy bementem. Ott volt az asztal mellett” – mondta a nő. Az idős asszony mindennap találkozott vele, péntek reggel azonban nem ment át hozzá az áldozat, ez vált gyanússá.

Sokkoló események

A rendőrség gyilkosság miatt rendelt el a nyomozást. A helyi lakosok napokon át féltek attól, hogy őket is megtámadják. Az idősek bezárkóztak, az egész falut sokkolták az események.

Nyomravezetői díj

A gyilkos ellen hajtóvadászat indult. Még nettó 1 millió forintos nyomravezetői díjat is kitűztek, hátha tud valaki információkkal szolgálni. Ezt később visszavonták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció