Nem mindennapi eszközt koboztak el az ukrajnai határőrök: egy szovjet típusú, Ka-26-os helikoptert, amely egy teherautó rakományaként érkezett volna Magyarországra.

Kamionon szállították

A helikoptert egy ukrán rendszámú kamionon szállították, és a kárpátaljai ellenőrző ponton vették őrizetbe. A hírek szerint egy teherautó rakományaként érkezett volna Magyarországra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Át akarták csempészni

Az ukrán határőrség közleménye alapján a helikoptert át akarták csempészni a határon.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hamis információk

A thedrive.com. portál a The New Voice of Ukraine információi alapján azt írja, a kárpátaljai határátkelőn tartott ellenőrzés során a határőrök megállapították, hogy a helikopter papírjai hamis információkat tartalmaznak a gyártóra vonatkozóan. Ezt követően elkobozták a járművet.

Veterán típus

Mint írják, a Ka-26-os típust 1985-ig gyártották, és csak ritkán használták katonai célokra, annál inkább használják a mai napig mezőgazdasági feladatokra, főleg permetezésre.

Pótkocsis traktort találtak

A napokban bejelentést kaptak a tiszaújlaki határőrök tegnapelőtt, hogy csempésztevékenység várható a magyar határ mellett. A haromhatar.hu azt írta, hogy a kivonuló határőrök a határhoz közel egy kukoricatábla mellett észrevettek egy pótkocsis traktort.

Figyelmeztető lövés

A sofőr észrevette a közelítő határőröket, és ráhúzta a kormányt az egyikükre, majd megpróbált elmenekülni. Mivel a traktoros nem tett eleget a határőrök felszólításának, ezért azok figyelmeztető lövést alkalmaztak.

Elkapták a traktorost

A traktoros ekkor kiugrott a járművéből, és megpróbált elszaladni, de gyorsan elkapták.

Nyolc láda cigaretta a kukoricásban

Az ukrán határőrök ezután hőkamerás terepkutatást végeztek, és további három embert, valamint nyolc láda cigarettát találtak a kukoricásban.

Átadták a rendőröknek

A csaknem 4000 doboz cigarettát, a traktort és a pótkocsit a határőrök átadták a rendőröknek, a csempészekkel szemben pedig eljárás indult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a lefoglalt helikopter. Fotó: Ukrán Határőrség