Mint ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt a Fővárosi Törvényszéken péntek délelőtt jogerős ítélet született a Dózsa György úti ámokfutó ügyében. M. Richárd 3 és fél év börtönt kapott, az ítélethirdetés után pedig megszólaltak az egyik áldozat rokonai is, akik dühösek és csalódottak voltak.

130-al ment

Mint ismert M. Richárd a vád szerint 2017. május 15-én jogosítvány nélkül, a megengedett 50 km/órás sebességet jelentősen túllépve, 130 km/órás sebességgel haladt a 13. kerületi Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés irányába. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kanyarodni akart a másik autó

A Vágány utca felől érkező Citroën, amelynek sofőrje a harmadrendű vádlott, a lámpa zöld jelzése után a Dózsa György útról egy lendületes gyorsítással akart balra kanyarodni a Kassák Lajos utcába.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

Nem vette észre a Mercedest

A kanyar szabályos ívét azonban levágta, hogy mielőbb be tudja fejezni a manővert, és így ne akadályozza a szembejövőket. A nagy sebességgel közeledő Mercedest azonban nem vette észre, így az nagy erővel csapódott neki a kanyarodó Citroënnek.

Ketten meghaltak

A balesetben a kanyarodó autó két utasa, egy 23 és egy 37 éves férfi meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek.

Elnézést kért

“Hat éve tettem egy butaságot, megvertem egy futárt. Elnézést kértem tőle, sajnálom, hogy elragadott a hév. Elismertem a gyorshajtást, amiért most itt vagyok. Nem tudtam elkerülni az ütközést. Nagyon sajnálom, egész életemben végigkísér, ami történt. Időközben elhunyt az édesanyám, a nagymamám, szívműtétem volt. Hat hónap magánzárkában volt időm átgondolni, feldolgozni a történteket. Kérem a bíróságot, a tevőleges cselekményeimmel arányos ítéletet hozzon” – mondta M. Richárd a mai tárgyaláson az utolsó szó jogán.

Ítéletet hirdettek

A másodrendű vádlott, aki a kanyarodó járművet vezette a balesetkor, nem kívánt az utolsó szó jogával élni, egyetértett a védője által a korábbi tárgyaláson elmondottakkal. A bíróság ezután egy órán át tanácskozott és ítéletet hirdetett.

3 és fél évet kapott

M. Richárdot végül 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától a Fővárosi Törvényszék. Az eddig letartóztatásban töltött időt beszámítják a büntetésbe.

Két ügyet vontak össze

A mostani, másodfokon zajló büntetőper egyik vádpontjában halálos közúti baleset gondatlan okozásával, míg a másikban garázdasággal és könnyű testi sértéssel vádolja az ügyészség M. Richárdot.

Megszólaltak az egyik áldozat rokonai

Az ítélethirdetést követően a családtagok, rokonok nagyon csalódottak voltak: az áldozatok hozzátartozói egyszerűen nem értik hogyan enyhíthettek az ítéleten. A baleset egyik áldozatának, egy 24 évesen elhunyt fiatalembernek az apja csalódottságáról, öccse pedig elkeseredett dühéről beszélt az újságíróknak. 

Nem tudják feldolgozni

A család a mai napig nem tudta feldolgozni a tragédiát: elköltöztek korábbi otthonukból is, mert nem bírtak abban a lakásban maradni, ahol korábban együtt éltek. Az apa pedig a mai napig kerüli a Dózsa György út környékét, még bankot is váltott, hogy ne kelljen arra mennie. „Azóta nincs életünk” – mondta.

Nem igazságos

„Nem igazságos az ítélet, többre számítottam” – mondta. Nem érti, hogy „ehette meg” a bíróság, hogy M. Richárd megbánta a tettét. Szerinte ha kikerül a börtönből, ugyanúgy be fog ülni az autóba, ahogy korábban is tette. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Erről beszélt még

A férfi arról is beszélt, hogy szerinte az áldozatok hozzátartozói, a sértettek jogi képviselője csekély szerepet kap a büntetőeljárásokban. A sajtó jelen lévő képviselőinek megköszönte, hogy végig nagy figyelemmel kísérték az ügyet, írta meg az Index.

Kiemelt kép: Kiemelt kép: Dózsa György úti baleset, helyszíni felvétel