A Fővárosi Törvényszéken péntek délelőtt jogerős ítélet született a Dózsa György úti ámokfutó ügyében. M. Richárd két büntetőperben volt elsőrendű vádlott, az egyik a 13. kerületi baleset, amelynek következtében ketten meghaltak. A másik ügye pedig még 2015-re vezethető vissza, amikor megvert egy biciklist.

130-al ment

A vád szerint 2017. május 15-én M. Richárd jogosítvány nélkül, a megengedett 50 km/órás sebességet jelentősen túllépve, 130 km/órás sebességgel haladt Budapesten, a 13. kerületi Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés irányába. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kanyarodni akart a másik autó

A Vágány utca felől érkező Citroën, amelynek sofőrje a harmadrendű vádlott, a lámpa zöld jelzése után a Dózsa György útról egy lendületes gyorsítással akart balra kanyarodni a Kassák Lajos utcába – írja a BudaPestörnyeke.hu.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem vette észre a Mercedest

A kanyar szabályos ívét azonban levágta, hogy mielőbb be tudja fejezni a manővert, és így ne akadályozza a szembejövőket. A nagy sebességgel közeledő Mercedest azonban nem vette észre, így az nagy erővel csapódott neki a kanyarodó Citroënnek.

Ketten meghaltak

A balesetben a kanyarodó autó két utasa, egy 23 és egy 37 éves férfi meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek.

Elnézést kért

„Hat éve tettem egy butaságot, megvertem egy futárt. Elnézést kértem tőle, sajnálom, hogy elragadott a hév. Elismertem a gyorshajtást, amiért most itt vagyok. Nem tudtam elkerülni az ütközést. Nagyon sajnálom, egész életemben végigkísér, ami történt. Időközben elhunyt az édesanyám, a nagymamám, szívműtétem volt. Hat hónap magánzárkában volt időm átgondolni, feldolgozni a történteket. Kérem a bíróságot, a tevőleges cselekményeimmel arányos ítéletet hozzon” – mondta az utolsó szó jogán M. Richárd a pétenki tárgyaláson.

Ítéletet hirdettek

A másodrendű vádlott, aki a kanyarodó járművet vezette a balesetkor, nem kívánt az utolsó szó jogával élni, egyetértett a védője által a korábbi tárgyaláson elmondottakkal. A bíróság ezután egy órán át tanácskozott és ítéletet hirdetett.

3 és fél évet kapott

M. Richárdot végül 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától a Fővárosi Törvényszék. Az eddig letartóztatásban töltött időt beszámítják a büntetésbe.

Két ügyet vontak össze

A mostani, másodfokon zajló büntetőper egyik vádpontjában halálos közúti baleset gondatlan okozásával, míg a másikban garázdasággal és könnyű testi sértéssel vádolja az ügyészség M. Richárdot.

Majdnem elsodort egy biciklist

A másik bűncselekmény 2015 júniusában történt. M. Richárd és társa a Rákóczi út felől a Károly körúton haladtak egy BMW típusú autóval. Menet közben megelőztek egy biciklist úgy, hogy az autó majdnem elsodorta a kerékpárost.

Megverték a biciklist

A bringás, hogy jelezze a veszélyt, bal tenyerével rácsapott a BMW jobb oldalára. Ettől kár nem keletkezett az autóban, de M. Richárd dühében autójával a sértett elé vágott, őt fékezésre kényszerítette. Ezt követően társával a kerékpárost megverték, tarkóját és arcát megütötték, lábát megrúgták.

M. Richárd korábbi ügyeiről készült cikkeinket ide kattintva tudod elérni

Kokaint fogyasztott

Az elsőfokú tárgyalás során M. Richárd a garázdaságot és a könnyű testi sértést elismerte, míg a halálos közúti balesettel kapcsolatban csak részben ismerte el felelősségét. M. Richárd szervezetében a balesetet követően kokaint mutattak ki. Megállapították, hogy vezetés közben mobiltelefont használt és vezetői engedélyes sem volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszínelés a Dózsa György úti baleset után – Forrás: MTI