Nevetséges, hogy az eset még 2018-ban történt és csak most áll bíróság elé a tettes. Egy szóváltásból paprikaspray-zés lett, többen rosszul lettek, a metrót leállították, az alagúton keresztül menekítették ki az utasokat. Két év után most emeltek ellene vádat.

Vádemelés 2 év után

Közérdekű üzem működésének megzavarása miatt emelt vádat a Budapesti 8. Kerületi Ügyészség egy 29 éves férfi ellen, aki paprikaspray-vel fújt le egy férfit egy metrókocsiban, amitől több utas rosszul lett, pánikba esett, őket – vészfékezés után – a metróalagúton keresztül vezették ki az állomásra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szóváltás

A Fővárosi Főügyészség a vádiratot ismertetve azt írta a közleményében, hogy a férfi 2018. november 24-én a józsefvárosi Baross téri aluljáróban szóváltásba keveredett egy másik férfival, akit követett egy metrószerelvényre is.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Arcon fújta

Mialatt a szerelvény az állomáson várakozott, a 29 éves férfi mintegy egy méterről paprikaspray-vel arcon fújta a férfit, majd elhagyta a kocsit.

Rosszul lettek az utasok

A paprikaspray permete szétszóródott a metrókocsiban, amitől több utas rosszul lett, pánikba esett, és emiatt a metrókocsi ajtajain és ablakain többen dörömbölni kezdtek.

Kimenekítették az utasokat

A szerelvény vészfékezés után az alagútban állt meg, a metróvezetőnek nem volt lehetősége újra elindulni, így az utasokat a metróalagúton keresztül kimenekítették.

20 embert vizsgáltak meg a mentők

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője akkor, 2018-ban elmondta 20 embert kellett köhögés és könnyezés miatt megvizsgálniuk. Kórházba senki nem került, és orvosi ellátásra sem volt szükség, az összes tünet átmenetinek bizonyult – tette hozzá.

Órákig állt a metróforgalom

Az eset miatt az Örs vezér tere és a Deák tér közötti szakaszon több órán keresztül szünetelt a metróközlekedés, 28 járat maradt ki, a kimaradó járatokat autóbuszokkal kellett pótolni, emiatt több mint félmillió forint kár keletkezett.

Sokáig tartott az elszámoltatás

A két évvel ezelőtti rendőrségi közleményben azt írták, éjjel 2 óra 50 perckor fogták el a 26 éves budapesti V. N. Róbertet. Előállították, elszámoltatása folyamatban van. Úgy tűnik sokáig tartott az elszámoltatás, mert a 8. kerületi ügyészség még csak most, két év elteltével indítványozott felfüggesztett börtönbüntetést a vádlottal szemben, vagyis a tárgyalása csak most kezdődik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: 2018-ban az esetkor készült felvétel – Forrás: MTI