Nagyon ügyes trükkel keresett 1 milliárdot a rafkós férfi. Az áldozataival elhitette, hogy jutányos áron tud lakásokat venni, csak fizessék neki ki előre a pénzt. Elképesztő, hogy 26 alaklommal ezt elhitték és egymilliárdot keresett. Végül feljelentették, hamis guetamalai papírokkal vígan élt Budapesten, hiszen esze ágában sem volt lelépni az országból. Az elcsalt pénz jelentős részét felélte, esély sincs arra, hogy az áldozatai visszakapják a tízmilliókat.

Csalásból élt

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki éveken keresztül üzletszerűen élt csalásokból, többnyire nem létező ingatlanokat kínálva megvételre – közölte a fővárosi főügyész pénteken. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

26 károsult

A vádirat szerint az 53 éves férfi 2010 és 2013 között 26 embert károsított meg: egyesekkel elhitette, hogy kedvezményes áron önkormányzati tulajdonú lakáshoz juttatja őket, míg másoknak azt állította valótlanul, hogy jutányos áron olyan ingatlanokhoz tudja juttatni őket, amelyek bedőlt banki hitelügyletekből származnak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nagy összegű vételár

A főügyész hozzátette: a vádlott azt is állította, hogy az önkormányzat, illetve a bank egyszerre kívánja értékesíteni a kijelölt ingatlanportfóliót, az abban szereplő ingatlanokat csak egyben lehet kedvezményesen megvásárolni, ezért a nagy összegű vételárat is egy összegben kell megfizetni.

Kölcsönszerződés

A sértetteknek ezért nem adásvételi szerződés megkötését kínálta fel – mivel története szerint a lakásokat “csomagban” ő vásárolja meg -, hanem jellemzően kölcsönszerződést íratott alá velük, amelyek alapján a pénzt átadták a férfinak. A vádlott közölte, a lakásokat majd akkor osztja szét, amikor azokat megszerezte.

Nem létező lakások

A vádlott a sértetteknek címlistát mutatott a megvásárolható ingatlanokról, amelyben budapesti 1. 2. 5. 6. 9. és 12. kerületi lakások szerepeltek. Ezek az ingatlanok azonban vagy nem léteztek, vagy nem önkormányzati, illetve banki tulajdonban álltak.

Felélte a pénzt

A lakásvásárlások ténylegesen nem történtek meg, azokra a vádlottnak sem szándéka, sem módja, illetve reális lehetősége nem volt. A vádlott a sértettektől kicsalt pénz nagy részét felélte.

1 milliárdos kár

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi a sértetteknek összesen csaknem egymilliárd forint kárt okozott, amelyből mintegy 90 millió forint térült meg.

Évekig bújkált

A férfi ellen a sértettek feljelentést tettek, emiatt évekig bujkált a hatóságok elől, a rendőrség azonban 2019 nyarán elfogta. Az elfogását megelőző igazoltatáskor a férfi hamisított guatemalai útlevelet adott át a rendőröknek, amelyben egy guatemalai állampolgár adatai szerepeltek, a vádlott fényképével.

Börtönbe kerül

Elfogását követően a férfi hosszabb ideig letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll. A Fővárosi Főügyészség a férfit 26 rendbeli csalással és közokirat-hamisítással vádolja és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza – közölte a főügyész. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

MTI/Kékvillogó – Kiemelt kép: illusztráció