Újabb szabadságvesztéssel járó szándékos bűncselekménnyel gyanúsították meg azt a jászladányi nőt, aki 2019 februárjában feldarabolta a tunéziai barátját Bécsben. A feldarabolt holttestet pedig hazahozta, édesanyja segítségével ásta el.

Feleségül akart menni a férfihez

Amint arról korábban is beszámoltunk, a 28 éves nő 2017 őszétől Bécsben élt, és itt ismerte meg későbbi áldozatát, aki szállást, anyagi biztonságot és kábítószert is biztosított a számára. 2019 elején a férfi feleségül is akarta venni, s ebbe a nő is beleegyezett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kitervelte a gyilkosságot

Később azonban a férfi féltékenykedése miatt meggondolta magát. Mivel félt a kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkező férfitől, ezért azt tervezte, hogy helyrehozza a korábbi kapcsolatát és megöli a tunéziai férfit és utána úgy tesz, mintha az eltűnéséről nem rendelkezne információval.

Megfenyegette a nőt

2019 februárjában egy diszkóban mindketten kábítószert fogyasztottak, majd a bécsi otthonukban a férfi közeledni próbált a nőhöz. A nő elutasította a közeledését, mire a férfi dühös lett és megfenyegette.

Feldarabolta a holttestet

A nő ekkor felkapott egy kést és többször is megszúrta a párja nyakát, majd elmetszette a nyakát. A férfi nem sokkal ezután meghalt. A nő magához vett a férfitől 580 eurót, majd másnap késsel és egy fűrész és kés segítségével feldarabolta a férfit és bőröndökben az anyja jászladányi otthonába vitte.

Az anyja segített neki

Másnap a nő, anyja segítségével a férfi maradványait egy bérelt autóval Jászalsószentgyörgy külterületére vitték, s egy beton átereszben elrejtették.

Egy gazda talált rá

A holttestről egy földjeit megszemlélő gazda tett bejelentést, amikor kíváncsiságból kinyitotta a csomagot, sokkot kapott a látványtól. A műanyag zsákból egy, az orvos szakértők szerint 3-4 hónapja halott, idős férfi testrészei kerültek elő. A testrészeken olyan nyomokat is találtak, ami arra utalt, hogy az áldozat erőszakos halált halt.

Magyarországon nem keresték

A nyomozók első körben azt szerették volna megállapítani, ki is lehetett az áldozat, a zsákban nem találtak olyan nyomot, tárgyat, ami segíthetett volna az azonosításban. Mivel Magyarországon nem jelentették be az elhunythoz hasonló korú, kinézetű férfi eltűnését, a nyomozásba az Europol szervezetén keresztül bevonták a környező országok nyomozó hatóságait is.

Bécsből tűnt el a férfi

Az elemzések alapján egy bécsi, eltűnés miatt keresett idős férfi ügyében találtak olyan közös pontokat a nyomozók, amiért érdemes volt ellenőrizni az azonosságot. A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ DNS laborjának szakértői a bécsi rendőrség bűnügyi technikusaival együttműködve egy hét múlva minden kétséget kizáróan megállapították, a Jászságban előkerült maradványok az Ausztriában körözött férfitől származhatnak.

P. Szilvia lett a gyanúsított

A nyomozók olyan helybélit kerestek, aki esetleg Ausztriában él vagy dolgozik. Így találtak rá P. Szilviára, a keresztkérdések nyomán szinte azonnal összeomlott, és elmondta, mit tett.

Nem engedik ki

Most a törvényszék felülvizsgálta és továbbra is fenntartotta a nő letartóztatását, mely döntés ellen a terhelt  és a védője is fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség megítélése szerint alaptalanok a bejelentett fellebbezések, s továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Újabb szándékos bűncselekménnyel gyanúsítják

Ráadásul a nő ellen több büntetőeljárás van folyik. A darabolós ügyben lévő kihallgatását követően újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmény miatt hallgatták ki gyanúsítottként,  esetében a bűnismétlés veszélye is megállapítható. Ezért a fellebbviteli főügyészség arra tett indítványt, hogy tartsák fenn az elkövető letartóztatását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu