Hirtelen mindenki a fékbe taposott az autópályán mert az egyik autó tetejére rosszul rögzített bringa elszabadult és az 130-al száguldó autók közé csapódott. A videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Vészfékezés az autópályán

Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán történt az eset vasárnap este, Gyöngyös közelében. A felvételen jól látszik, hogy a sztrádán vészfékeznek az autók, villognak az indexek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tempósan ment a forgalom

A felvételt készítője ezt írta a Bpautósoknak: „A pálya tempója igen haladós volt ezen a részen, szóval szerencse, hogy nem történt baleset.”

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lerepült a bicikli

A képeken jól látszik, az autós észrevette, hogy lerepül a bicikli a tetőről, gyorsan félreállt a leállósávba és visszafutott a bicikliért. Ekkor már elkezdődött a torlódás.

Mindkét sáv forgalma leállt

A bicikli a felezővonalon feküdt, így mindkét sáv forgalmát lelassította. A külső sávban egy „T” jelzéses Peugeot állt meg a bringa előtt pár méterre.

Szerencséje volt

Nagy szerencséje volt a Peugeot sofőrjének, ugyanis mögötte a VW Golf éppen csak meg tudott állni, nem sokon múlt, hogy nem ütköztek össze.

Felkapta a bringát a pálya közepén

A bringát elvesztett férfi gyorsan felkapta a kerékpárt és kivitte a leállósávba, majd visszasietett vele az autójához. Neki is szerencséje volt.

Esélye sem lett volna

Az ilyen torlódásoknál rendszeresen vannak olyan idióták, akik a leállósávon akarják kikerülni az autósort. Ha így lett volna, a bringás férfinak nem sok esélye lett volna sérülés nélkül túlélni az akciót.

Megfelelő rögzítés

Minden jó, ha jó a vége: végül senkinek sem lett baja és a bringa is visszakerült az autóra. Az eset azonban rávilágít arra, hogy milyen fontos a tetőcsomagtartón szállított tárgyak megfelelő rögzítése. Ha csak egy picit nem stimmel valami, azonnal nagy baj történhet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt az esetről készült videó

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból