Szállást, ellátást és fizetést ígért alkalmazottainak egy 44 éves férfi Fejér megyében. Helyette elvette az okmányainak, nem fizetett és rettenetes körülmények közt kellett lakniuk a csicskáztatott embereknek.

Piacon szólította le

Tavaly decemberben tett feljelentést a rendőrségen egy férfi arról, hogy két hónappal korábban a veszprémi piacon egy számára ismeretlen személy leszólította, aki miután bemutatkozott, megkérdezte tőle, hogy szereti –e az állatokat. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Munkát és teljes ellátást ajánlott

Az igenlő választ követően tovább folytatták a beszélgetést, melynek során az idegen fizetés ellenében birkapásztorkodást, szállást és ellátást ígért neki.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy lakókocsiban szállásolták el

A leszólított férfi elfogadta az ajánlatot, és az éjszakát már az új sárosdi otthonában, egy fából készült, ablakok nélküli lakókocsiban töltötte.

Forrás: police.hu

Egy másik férfihoz költöztették

Napokig itt élt, és elvégezte a rá rótt feladatokat, majd egy melléképületbe, egy idősebb férfi mellé költöztették át. Személyes okmányait pedig elvették tőle.

Nem kapott pénzt

Az elvégzett munkáiért cserébe bért nem kapott, tisztálkodni nem volt lehetősége, és mint megtudta, a hozzá hasonló sorsú lakótársa nyugdíját is elvette a fogvatartójuk. Tudomása szerint az elkövető a ház körüli munkák ellátására további elesett embereket vett magához, akiket folyamatosan dolgoztatott.

Azonosították a 44 éves férfit

A nyomozás során összegyűjtött információk alapján a rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatba hozható 44 éves férfit, és további négy áldozatot.  Számuk várhatóan a büntetőeljárás során tovább bővül.

Elfogták a férfit

A Fejér megyei nyomozók a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival együtt június 30-án kora reggel akciót szerveztek a feltételezett elkövető elfogására, s a sárosdi otthonában rajtaütöttek a férfin. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Őrizetbe vették

A művelet során a rendőrök az elkövető otthonában, továbbá a hozzá köthető ingatlanon kutatást tartottak, és a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítási eszközöket, személyi okmányokat foglaltak le. Az előállított férfit őrizetbe vették és emberkereskedelemmel és kényszermunka bűntett elkövetésével gyanúsították meg, egyben kezdeményezték a letartóztatását.

A férfi elfogásáról a rendőrség az alábbi videót tette közé

Kiemelt kép: ebben a melléképületben éltek a munkások – Forrás: police.hu