Megölte, majd feldarabolta Bécsben élő élettársát egy jászsági nő. A maradványokat bőröndökben szállította Magyarországra, majd édesanyja segítségével próbálta eltüntetni azokat. A kemény tél miatt már nem tudták elásni a zsákokat, lebuktak.

Egy férfi maradványaira bukkantak

A rendőrség tavaly márciusban adott ki közleményt arról, hogy egy férfi maradványaira bukkantak egy zsákban Jászalsószentgyörgy külterületén, egy vízelvezető árokban.

Egy gazda talált rá

A holttestről egy földjeit megszemlélő gazda tett bejelentést, amikor kíváncsiságból kinyitotta a csomagot, sokkot kapott a látványtól. A műanyag zsákból egy, az orvos szakértők szerint 3-4 hónapja halott, idős férfi testrészei kerültek elő. A testrészeken olyan nyomokat is találtak, ami arra utalt, hogy az áldozat erőszakos halált halt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezekbe a zsákokba rejtette P. Szilvia az emberi maradványokat – Forrás: police.hu

Magyarországon nem keresték

A nyomozók első körben azt szerették volna megállapítani, ki is lehetett az áldozat, a zsákban nem találtak olyan nyomot, tárgyat, ami segíthetett volna az azonosításban. Mivel Magyarországon nem jelentették be az elhunythoz hasonló korú, kinézetű férfi eltűnését, a nyomozásba az Europol szervezetén keresztül bevonták a környező országok nyomozó hatóságait is.

Bécsből tűnt el a férfi

Az elemzések alapján egy bécsi, eltűnés miatt keresett idős férfi ügyében találtak olyan közös pontokat a nyomozók, amiért érdemes volt ellenőrizni az azonosságot. A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ DNS laborjának szakértői a bécsi rendőrség bűnügyi technikusaival együttműködve egy hét múlva minden kétséget kizáróan megállapították, a Jászságban előkerült maradványok az Ausztriában körözött férfitől származhatnak.

Nem sikerült a DNS-t megsemmisíteni

 A Magyar Nemzet információi szerint a bécsi férfi soha nem járt Magyarország keleti részén, ez arra utalt, hogy a gyilkosa próbálta meg itt elrejteni. A maradványokat valaki maró folyadékkal igyekezett megsemmisíteni, hogy a DNS mintákat elégesse, nem sikerült a terv.

A gyilkos jól ismerhette a környéket

 A feldarabolt testrészek megtalálási helye kívül esett a jászsági településen keresztül haladó utaktól, ezért a nyomozók szerint csak olyan valaki rejthette el errefelé az emberi testrészeket tartalmazó zsákokat, aki jól ismeri Jászalsószentgyörgy környékét.

P. Szilvia lett a gyanúsított

A nyomozók olyan helybélit kerestek, aki esetleg Ausztriában él vagy dolgozik. Így találtak rá P. Szilviára, a keresztkérdések nyomán szinte azonnal összeomlott, és elmondta, mit tett.

Egyéb szolgáltatást is nyújtott a nő

A nő Bécsben dolgozott takarítónőként, legalábbis a faluban így tudták. A nyomok és a tanúvallomások arra utaltak, a fiatal nő egyéb szolgáltatásokat is nyújtott idős, férfi ügyfeleinek.

Élettársi kapcsolatban élt áldozatával

Így ismerkedhetett meg az áldozattal is, akivel később bensőséges kapcsolatot alakítottak ki, a nő a férfihoz költözött, élettársakként éltek. A férfit a magyar nő láthatta utoljára élve, ezért a szolnoki nyomozók három héttel a holttest megtalálása után, március 25-én előállították.

Konyhai eszközökkel darabolta fel a holttestet

P. Szilvia vallomásában elmondta, hogy tette után pánikba esett, majd kigondolta, hogy elrejti a holttestet, miután ha azt nem találják meg, akkor a gyilkosságra sem derülhet fény. A bécsi lakás fürdőszobájában konyhai eszközökkel darabolta fel a holttestet, amit aztán műanyag zsákokba, majd bőröndökbe rejtett.

Fertőtlenítőszerrel tűntette el a nyomokat

Azután többször is kitakarította fertőtlenítőszerekkel a lakást. Bár a nyomokat az emberi szem elől sikerült eltüntetnie, amikor a bécsi rendőrök a szolnoki nyomozók jelzése alapján ultraviola fénnyel megvilágítva is megnézték a lakást, a konyha és a fürdőszoba padlózatának réseiben is találtak vérfoltokra utaló jeleket, amit a háztartási fertőtlenítőszerek nem tudnak teljesen eltüntetni.

Édesanyjának elmondta, mit tett

A takarítás után a nő összepakolta az áldozat értéktárgyait, pénzét, telefonon rendelt fuvart egy nemzetközi személyszállítási rendszeren keresztül. A gyilkos 51 éves édesanyjának mondta csak meg otthon, mit tett.

Hipót és meszet vásárolt

A két nő együtt tervelte ki, hol, hogyan fogják elrejteni a zsákokat, az anya több karton hipót és meszet vásárolt a helyi boltban. Az eredeti terv szerint nem akarták a csatornában hagyni a testrészeket, de 2019-ben száraz tél volt, március elején még erős fagyok voltak, nem tudtak ásni.

Várták az enyhe időjárást

Arra gondoltak, ha kicsit enyhül az idő, akkor kimennek a zsákokért, és azokat eltemetve örökre eltüntetik a bécsi férfi nyomait. Pár napon múlott a terv végrehajtása, ha sikerül nekik, talán soha nem derült volna fény a bécsi férfivel történtek titkára.

Nem engedte, hogy P. Szilvia kilépjen a kapcsolatból

A nyomozók szerint a gyanúsított nem indulatból ölt, ki akart lépni ebből a kapcsolatból, párja viszont ezt nem engedte, és pénzt sem adott a nőnek. A nyomozás során beszerzett bizonyítékok szerint a 27 éves gyanúsított emiatt döntött úgy, hogy megöli a férfit és elveszi az értékeit.

Vádemelést javasolnak

A rendőrség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntett, kifosztás bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nőt. A rendőrök a terhelt édesanyját bűnpártolás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ő kétévnyi börtönre számíthat. A rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a nyomozás iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségre.

Kiemelt kép: helyszíni felvételek – Forrás: police.hu