Soroksáron meggyilkoltak egy 36 éves nőt, aki estefelé a szokásos útvonalán kocogott. Az eset még 2013-ban történt, azonban még mindig nem teljesen tisztázott a gyilkos kiléte. Egy hajléktalan férfit ugyan letartóztattak, most azonban előkerült egy szerb embercsempész, akit hazugságvizsgálóval hallgattak ki.

Nagyon durva dolgok

A gyilkosság áldozata a 36 éves helyi Kardosné Gyurik Krisztina. 2013. szeptember 25-én este kocogás közben támadtak meg. Holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.

Nevetgélt a gyanúsított

Egy évvel ezelőtt, 2019-ben a gyilkossággal gyanúsított férfit bevezették a büntetőperét előkészítő ülésre, a Fővárosi Törvényszékre. Akkor semmit sem ismert el és bűnösnek sem vallotta magát, csak nevetgélt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Alapos gyanú

A nyomozás adatai szerint a most előállított férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a nőt 2013. szeptember 25-én Budapest 23. kerületében egy füves-bokros területen “ brutálisan, az emberi méltóság mély megalázásával” megölte, majd személyes tárgyait magával vitte.

Szakértői vélemények támasztják alá

A törvényszék közölte: a gyanút a helyszíni szemléről készült jegyzőkönyv, a rendőri jelentések, az igazságügyi orvosszakértői vélemények, az igazságügyi genetikai szakértői vélemények, az igazságügyi vegyészszakértői és nyomszakértői vélemény és a lefoglalt bűnjelek támasztják alá. A nyomozás még tart, további eljárási cselekmények várhatók.

Előkerült nála a nő mobilja

A férfi tagadott, annyit ismert el, hogy a bűntény időpontjában a helyszínen látott egy párt veszekedni, ő pedig odament csitítani a kiabáló férfit. Ehhez képest a börtönben letétben őrzött cuccai között megtalálták a nő mobiltelefonját.

Legszigorúbb intézkedés

A bíróság akkor a cselekmény jellegét, a gyanúsított személyi körülményeit, miszerint 2013. október 25-től 2018. december 5-ig fogva tartott volt, előtte pedig hajléktalanként élt. Többszörösen büntetett előéletét is figyelembe véve úgy ítélte meg, hogy a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye miatt vele szemben kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazható.

Felbukkant egy új szál

A gyanúsított ügyvédje, Lichy József a Blikknek váratlan fordulatról beszélt. Azt állítja, hogy a magyar rendőrök azt kérték külföldi kollégáiktól, hogy egy szerb állampolgárságú férfit vigyenek be és hallgassák ki, mert lehetséges, hogy ő gyilkolt.

Embercsempész volt

A férfit 2013-ban embercsempészet miatt börtönbe küldték, épp egy hónappal Krisztina megölése után.

Felkelkeltette a gyanút

Itt hangozhatott el valami, ami visszajutott a hatóságokhoz, és felkeltette a gyanújukat. A szerb zsaruk a magyarok kérésére kihallgatták a férfit, sőt, poligráfos vizsgálatnak is alávetették.

Furcsaságok

Legnagyobb megdöbbenésemre a több ezer oldalas nyomozati anyag minden egyes betűje tökéletesen olvasható, kivéve az a pár sor, ami ennek a férfinak a kihallgatásáról és a hazugságvizsgálat eredményéről szól. 

Kérdés mi lett az eredmény

Nagyon remélem, hogy a bíróságon megtudom, mi lett az eredmény. Védencem szempontjából óriási jelentősége van, hiszen nem mindegy, hogy azért ítélik-e el, mert megölt egy nőt, vagy azért, mert egy holttest mellől elhozott egy telefont – közölte R. Szilveszter védője, Lichy József.

Kiemelt kép: A soroksári futónő gyanúsítottja – Forrás: MTI