Az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a hátizsákjába rejtve próbált meg kicsempészni több terméket a Tescóból. A férfi meg is szökhetett volna, azonban az áruház biztonsági őreit résen voltak, és tetten érték a tolvajt – az erről készült videót a cikk végén mutatjuk.

Tescóból akart lopni

2020. október 17-én a tolvaj egy esztergomi Tescóban több terméket is a kosarába helyezett, majd besétált az egyik próbafülkébe. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Esztergomban történt az eset

Lekaparta a vonalkódokat

A tolvaj a fülkében 3 darab, egyenként 699 Ft értékű, 180 grammos készétel vonalkódját lekaparta, illetve 2 darab, összesen 13.398 Ft értékű, 0,7 literes  whiskey-ről eltávolította a lopásgátló csipogókat, majd a termékeket a hátizsákjába rejtette azért, hogy azokat hazavigye magának.

Kapcsolódó

Nem fizetett

A férfi ezt követően az önkiszolgáló kasszához ment, ahol kifizetett két darab pékárut, majd a hátizsákjában lapuló termékek kifizetése nélkül elhagyta a kasszasort. Ugyanakkor a férfi nem távozhatott, mivel az áruház biztonsági szolgálata feltartóztatta.

Elkülönített helyiségbe mentek

A biztonsági őrök bekísérték a férfit az áruház egyik elkülönített helyiségébe, ahol megkérték a férfit, hogy pakolja ki a táskájából a lopott termékeket. A tolvaj visszaadta a személyzetnek a termékeket, azonban a vonalkódok lekaparása és a csipogók eltávolítása miatt a termékek megsérültek és eladhatatlanná váltak. Emiatt az áruházat 15.495 forintos kár érte.

Tegnap történt

Pénzbüntetéssel sújtanák a férfit

Az ügyészség az indítványában azt kérte az Esztergomi Járásbíróságtól, hogy a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjanak ki, továbbá kötelezzék a sértettet a kárának megtérítésére.

Videón a tetten ért tolvaj

A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet az ügyészségi videóból – Forrás: YouTube