A budapesti, 10. kerületi nyomozók kérik a lakosság segítségét egy maszkos férfi és társa elfogásához. A rendőrök telefontolvajok – egy nő és egy férfi – ellen adtak ki körözést, akik közül a férfi egy arcot mintázó maszkban követte el a bűncselekményt.

Lopás miatt indult nyomozás

A budapesti, 10. kerületi rendőrök lopás vétség gyanúja miatt indítottak eljárást ismeretlen tettesek ellen, akik a rendelkezésre álló adatok szerint telefonokat loptak el egy üzletből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kőbányán loptak a tolvajok

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Így követték el a lopást

A rendőrség információi szerint 2021. január 20-án, 14 óra 45 perc körül egy páros sétált be egy 10. kerületi bevásárlóközpont egyik üzletébe. A férfi és a nő egy ideig nézelődtek, majd az egyik kassza mögötti szekrényből elloptak két mobiltelefont.

Felvétel buktathatja le őket

A feltételezett telefontolvajokról felvétel készült: a férfi fekete baseball sapkát, emberi arcot mintázó maszkot, fekete alapon kék és fehér mintás kabátot, világos farmernadrágot és fehér sportcipőt, míg társa rózsaszín szájmaszkot, fekete kabátot, barna felsőt, mályva színű nadrágot és fekete-fehér tornacipőt viselt.

Őket keresi a rendőrség

Segítsen a rendőröknek!

A budapesti, 10. kerületi rendőrök kérik, hogy aki a felvételen látható nőt vagy férfit felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel, illetve a bűncselekménnyel kapcsolatban hasznos információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, vagy a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Múlt héten bozótvágóval akarta visszaszerezni egy férfi a telefonját

A Kékvillogón is beszámoltunk róla, hogy múlt hét vasárnap egy férfi azért vett magához egy bozótvágót, mert azzal akarta felelősségre vonni korábbi italozó társait az eltűnt telefonja miatt. A társaság tagjai karókkal és más éles eszközökkel estek egymásnak, a balhéjukat pedig az épp arra járó rendőrök vették észre, akik sikeresen közbe is avatkoztak.

Ez is érdekelhet

Az emberi arcot mintázó maszkos tolvajról és társáról videó is készült

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: A maszkos tolvaj – Forrás: Police.hu