Trágyát nyomtak adósuk szájába a komáromi férfiak, miután társuk drog helyett kénport adott nekik. A férfit megverték, elvették pénzét és telefonját. Börtönt kér rájuk az ügyészség.

Drogot ígért a tartozás fejébe

Egy Komárom megyei férfi pénzzel tartozott két másik férfinak. Az adós megbeszélte a kölcsönadóival, hogy droggal fizet nekik. A kábítószer helyett azonban egy MSM nevű anyagot – metil-szulfonil-metánt –, tulajdonképpen egyfajta kénport adott át. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Megbeszélték, hogy megverik

A „drogkárosultak” ezért megbeszélték, hogy a férfit „megleckéztetik”, vagyis megverik, hogy a jogosnak vélt követelésükhöz hozzájussanak.

A település határába vitték

2020. július 19-én az esti órákban rávették a férfit, hogy autózzon ki velük egy elhagyott földútra, Komárom határába. Ekkor a két férfi a kocsiból kihúzta az odacsalt férfit, majd ütötték-verték, közben közölték a követeléseiket: tízezer forintot meg egy telefont. 

Itt történt az eset

Telefonnal rögzítették a bántalmazást

A két férfival volt egy nő is, aki az ügy harmadik vádlottja. A nő telefonnal rögzítette, hogy a kénporos dílert ütik, miközben rá is parancsolt az áldozatra: „Könyörögj az életedért!”

Trágyába nyomták adósukat

A nő eközben folyamatosan biztatta társait a további bántalmazásra. A két férfi egy trágyagödörbe nyomta az adósukat, akinek a szájába trágyát és a drog helyett átadott kénport tömtek, majd nagy erővel tovább ütötték, rúgták.

Megfenyegették, hogy megölik

A gödör mellé készítettek egy zsákot, az egyik férfi pedig egy baseballütővel megöléssel is fenyegette az áldozatot. Végül elvettek tőle hatezer forintot, egy fekete baseballsapkát és egy hetvenezer forintot érő mobilt.

Börtönt kér az ügyészség

A támadók a férfinak 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak, a szemtájékot ért behatás alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására. Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság az elkövetőket végrehajtandó börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, illetve a lefoglalt baseballütőt kobozza el.

A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció