19 éves fiú ellen indítottak eljárást a szekszárdi rendőrök, miután a paksi tinédzser két bűncselekményt is elkövetett a megyeszékhelyen. Mint kiderült, a paksi fiatal először fenyegetéssel szerzett meg magának egy kabátot, ezt követően pedig egy üzletből akart ellopni ruhaneműket – a fiú elfogásáról készült videót a cikk végén mutatjuk.

Kabátot rabolt

2021. január 24-én egy tamási lakos tett feljelentést egy ismeretlen férfi ellen, aki a hajnali órákban Szekszárdon egy ház udvarán megfenyegette őt, majd elvette tőle a kabátját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szekszárdon vette el tőle a kabátot

Gyorsan elfogták a tettest

Az ügy kapcsán a rendőrök azonnal intézkedni kezdtek, és január 25-én el is fogták a 19 éves paksi fiatalt, aki a férfi kabátját viselte. A fiatalt elszámoltatták, majd a kihallgatását követően szabadon engedték.

Nem állt le

Az eset után nem sokkal, január 26-án, délelőtt érkezett az újabb bejelentés a rendőrségre, miszerint egy szekszárdi áruházból egy ismeretlen személy több ruhadarabot is megpróbált ellopni. Ugyanakkor a fiú lopását észrevette az egyik bolti alkalmazott, aki rá is szólt a fiatalra, hogy tegye vissza az eltett darabokat.

Menekülni próbált

Ezek után a fiú nem látott más lehetőséget, csak a menekvést, és megpróbált kiszaladni az üzletből, de az útját állta a bolt egyik alkalmazottja, aki dulakodni kezdett a fiúval annak érdekében, hogy megtartsa az ellopott értékeket. A küzdelem során a tinédzser az alkalmazott kezét is rángatta, aki emiatt könnyű sérüléseket is szenvedett.

Hátrahagyta a ruhákat

Miután a fiú látta, hogy nem fogja tudni magával vinni a ruhákat, ezért azokat hátrahagyta, és elmenekült a helyszínről. A bejelentés után rövidesen megjelentek a szekszárdi rendőrök is, akik nekiláttak a helyszínelésnek és az adatgyűjtésnek.

Arcképfelismerő rendszerrel azonosították

A helyszínre érkező rendőrök a helyszíntől nem messze igazoltattak egy férfit, aki nem a saját, hanem a testvére adatait diktálta be az ellenőrzés során. A fiatalt végül arcképfelismerő rendszerrel sikerült azonosítaniuk a rendőröknek, akik ezután megállapították, hogy az ellenőrzött azonos volt azzal az elkövetővel, aki vasárnap éjjel szerzett meg fenyegetéssel egy kabátot. A rendőrök ezek után előállították a fiút.

Megtagadta a vallomástételt

A szekszárdi nyomozók a 19 éves paksi fiút gyanúsítottként kihallgatták rablás miatt, azonban a fiú a vallomástételt megtagadta. Az elkövetőt őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását. A nyomozók továbbá vizsgálják, volt-e társa a fiúnak a bűncselekmények elkövetésekor.

Íme a fiú elfogásáról készült videó

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Elfogás – Forrás: Police.hu / YouTube