Többrendbeli üzletszerűen elkövetett csalással és hamis okiratokkal való visszaéléssel vádolja a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség azt a nőt, aki rontás levétel, áldás és szerencse ígéretével csalta ki egy idős nő pénzét, ékszereit és a 25 milliós ingatlanát. A takarítónőként dolgozó vádlott eddig nem tett érdemi vallomást, és azt állítja, csak rá akarják kenni az egészet.

Takarítónőként dolgozott áldozatánál

A csalás vádlottja, egy kiskunfélegyházi nő 2019 őszén ismerkedett meg az akkor munkanélküli asszonnyal, akinek a lakásán hetente kétszer takarítói munkát végzett. A találkozásaik során a takarító folyamatosan azt sulykolta, hogy azért mennek rosszul a nő dolgai, mert “rontás” van rajta. Később pedig fel is ajánlotta a nőnek, hogy “megtisztítja” az ékszereit a rontástól, ezért az áldozat oda is adta a csalónak a közel félmilliós arany nyakláncait, gyűrűit, karkötőit, valamint további 400 ezer forint készpénzt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiskunfélegyházi csaló verte át az asszonyt

Megpróbálta visszaszerezni az értékeit

Mivel az ígért pozitív változások nem következtek be, ezért az idős asszony megpróbálta visszaszerezni a kicsalt értékeit, azonban tartott a nőtől, mivel az folyamatosan nyomás alatt tartotta őt. A takarítónő azzal igyekezett magánál tartani az elcsalt pénzt és az ékszereket, hogy ismeretlen nyelven beszélt az idős asszony körül, aki emiatt félt, hogy átkot szór rá.

A ház is kellett neki

A kiskunfélegyházi nő 2020 januárjában még arra is rávette áldozatát, hogy a saját és idős édesanyja tulajdonában lévő házat írassa át az ő nevére. A csaló megígérte az asszonynak, hogy az idős édesanyjával a házban maradhatnak, és még arra is rávette, hogy a berendezési tárgyakról is lemondjon az ő javára.

Hozzájutott az ingatlanhoz

A takarítónőnek eképpen sikerült megszereznie a nő 25 millió forint értékű ingatlanát, és tette mindezt úgy, hogy az adásvételi szerződésben feltüntetett 18 millió forintot sem fizette ki. Ennél még nagyobb bajt okozott a takarító azzal, hogy amint megszerezte a házat, rögtön tovább is értékesítette azt 15 millió forintért. A korábbi ígérettel szemben a nő kiköltöztette a házból a becsapott áldozatát.

Szomszédját is meg akarta károsítani

2020 júniusában a csaló nő a 73 éves szomszédjának azzal kezdett el hízelegni, hogy nem hiszi el, mennyi idős, hiszen “olyan jól tartja magát”. A nyájas nő a bókjaival meg tudta szerezni az idős férfi személyi igazolványát és iratait, ezt követően pedig egy ismerősét is bevonva a csalásba – aki a nő szomszédjának adta ki magát – ügyvéd előtt ajándékozási szerződést kötött a nyugdíjas ingatlanára.

Végül nem sikerült a tulajdonjog átvezetése

Az idős szomszédot egy jóakarója figyelmeztette arra, hogy át akarják verni, ezért végül meghiúsult a hamis ajándékozási szerződés alapján történő tulajdonváltás.

Másokat is becsapott

A csaló takarítónő egy buszpályaudvaron ismerte meg azt a 86 éves áldozatát, akitől szintén átoklevétellel és tisztítással szerzett meg néhány hónap alatt 840 ezer forintot. A gyermekeivel rossz viszonyt ápoló nő amiatt is felelhet, hogy a rendőrségen valótlanul állította azt, hogy a fia rabolt, a lánya és élettársa pedig lopott volna.

Tagadja valamennyi bűne elkövetését

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun megyei főügyészség helyettes szóvivője a 24.hu megkeresésére elmondta, hogy az ügyészi indítványban 3 év 6 hónapot, és 4 év közügyektől való eltiltást kértek a nőre arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A szóvivő hozzátette, hogy a vádlott eddig nem tett érdemi vallomást, sőt valamennyi bűncselekmény elkövetését tagadja, és azt mondja, hogy csak “rá akarják kenni az egészet”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke