Csalás miatt indítottak eljárást négy férfival szemben a Veszprém megyei rendőrök. Amint az a nyomozásból kiderült, a csalók gázolajat kínáltak a gyanútlan vevőiknek, azonban az eladásra szánt kannáik mind vizet tartalmaztak.

Gázolajat adtak el

Veszprémi lakos tett bejelentést a rendőrség vonalán 2020. május 26-án azzal kapcsolatban, hogy néhány nappal korábban megismerkedett egy férfival, aki gázolajat adott el neki kétszáz forintos literáron. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Veszprémben történt az eset

Így verte át vevőjét a csaló

Az eladásra kínált gázolaj alacsony árát azzal magyarázta a csaló, hogy egy veszprémi építkezésen dolgozott, ahol a munkálatok végeztével megmaradt ezer liter gázolaja. A csaló áldozata végül kapott a kedvezőnek tűnő lehetőségen, és megvásárolta a férfitól a teljes készletet, összesen 43 műanyag kannát.

Ilyen kannákat vásárolt a csalótól

Később derült csak ki, nem jó olajat vásárolt

A veszprémi lakos szúrópróbaszerűen felnyitott néhány kannát, és úgy látta, valóban gázolajat tartalmaztak a kannák. Néhány nappal később viszont a vállalkozóként tevékenykedő sértett feltöltötte az üzemanyaggal az egyik munkagépét, aminek a motorja meghibásodott. A veszprémi vállalkozó csak ekkor vette észre, hogy a kannák vizet tartalmaznak, azok tetejére pedig csak egy kevés gázolajat öntött az eladó megtévesztésül.

Százezreket költött a hamis üzemanyagért

A veszprémi vállalkozó a 43 műanyag kannáért cserébe közel 200 ezer forintot adott a csalónak. Miután az áldozat észrevette a csalást, felhívta a csalót, aki válaszul csak egy gúnyos megjegyzést fűzött az átveréshez, majd megszakította a vonalat.

43 kanna vizet vásárolt a pórul járt áldozat

Négyen követték el a csalásokat

A rendőrök széleskörű felderítőmunkájának köszönhetően a veszprémi nyomozók megállapították, hogy egy 52, egy 29 és egy 20 éves biharkeresztesi, valamint egy 43 éves sarkadi férfi gyanúsítható a csalással.

Másokat is átvertek

Sikerült kideríteniük a rendőröknek azt is, hogy a négy csaló a kelet-magyarországi Nyíregyházán és Tószegen is követett el ezzel a módszerrel csalást. A négy férfi további két embert is megkárosított a gázolajos trükkel, a sértettektől hasonló nagyságrendben csaltak ki pénzt.

Már az ügyészségnél jár az ügy

A négy elkövetőt a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, majd többrendbeli csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezték a letartóztatásukat. A nyomozók egyben a nyomozás vizsgálati szakaszát befejezték, a keletkezett iratokat pedig megküldték az illetékes ügyészsgének. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Gázolajos kanna – Forrás: Police.hu