Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség azzal a nővel szemben, aki ittasan, hátulról szúrta le az édesanyját. Az orvul támadó nőt még aznap elfogta a rendőrség, a bíróság pedig három nappal később előzetes letartóztatásba helyezte a nőt.

Nem voltak jóban

A vádirat szerint a hevesi nő rossz viszonyban volt a közelében élő édesanyjával, aki többször is kifogásolta a nő italozó életmódját. Az alkoholprobléma miatt gyakoriak is voltak köztük a konfliktusok, melyek nem egyszer tettlegességig fajultak. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Hevesi faluban támadt édesanyjára

Meglátogatta szüleit

2020. május 31-én, kora délután az ittas nő ismét meglátogatta a szüleit, és a házuk kertjében foglalatoskodó apjától bort kért. Ezt észrevette a lakásból az édesanya, és a lányával megint szóváltásba keveredett, amely ezúttal is dulakodásig fajult. Ennek a vitának az édesapa közbelépése vetett véget.

Elmesélte a történteket a szomszédnak

A megbántott anya nem sokkal ezután elpanaszolta a történteket a szomszéd lánynak, azonban a beszámolóját meg kellett szakítania, mert megjelent a ház előtt egy késsel a kezében az ittas nő. A vádlott ekkor még nem bántotta az édesanyját, de megöléssel fenyegette meg.

Hátba szúrta

Miután az anya hazament, elkezdte kiteregetni a teraszon a frissen mosott ruhákat, azonban azt nem látta, hogy követte őt a feldúlt lánya. Amikor az ittas nő észrevétlenül belopózott az ingatlanra, és az anyja mögé került, akkor egy hangos „itt döglessz meg!” felkiáltással hátba szúrta őt egy 11 cm pengehosszúságú késsel.

Durván megsebesítette az édesanyját

A szúrás a sértett nyakszirtjét érte, a penge elhatolt a csigolyákig, ahol megszorulva beletört az asszony hátába. Ezt követően dulakodás alakult ki köztük, amelyben az odasiető rokonok is részt vettek, és az ittas nő is borda- és orrcsonttörést szenvedett.

Őrizetbe vették a támadót

Az egyenruhásoknak sikerült még aznap elfogniuk a késes támadót, akinek az előzetes letartóztatását három nappal később elrendelte a bíróság az ügyész indítványát helyben hagyva.

Ez is érdekelhet

Börtönbe kerülhet az ittas nő

A Heves Megyei Főügyészség most arra tett mértékes indítványt, hogy a vádlottal szemben 4 év börtönt szabjon ki a bíróság, és tiltsa el a közügyek gyakorlásától – amennyiben a nő az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke