Rettenetes tragédia híre rázta meg Salgótarján városát, amikor 2021. január 12-én kiderült, hogy egy hajléktalan összeszurkálta a helyiek által kedvelt O. Gézáné Marikát. A nyomozók azonosították a bűnelkövetőt, a 45 éves litkei fedélnélküli M. Szabolcsot, aki a kihallgatásakor elmondta, hogy egy tavalyi emberölésről is ő tehet, valamint a most kézre került női társa.

Salgótarjáni gyilkosság vezetett el egy másik bűncselekményhez

Amint arról a Kékvillogó is beszámolt, 2021. január 12-én 7 óra 35 körül bejelentést tettek a rendőrség segélyhívó vonalán, miszerint egy női holttestet találtak a nyílt utcán, Salgótarjánban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Salgótarjánban találtak rá a holttestre

Megkéselték a nőt

A helyszínre érkező nyomozóknak sikerült kideríteniük, hogy a támadásban O. Gézáné Marika vesztette életét, akiről a helyiek csak jókat tudtak mondani: “mindig tisztességesen dolgozott, szerény életet élt az élettársával, soha nem ártott senkinek” – mondta Marika egyik ismerőse.

Híd alatt találtak rá a holttestre

Hajléktalan támadt rá

A brutális késelést követően a rendőrök rövid időn belül elfogták a 45 éves hajléktalan M. Szabolcsot, aki a kihallgatás során beismerte a gyilkosság elkövetését, azonban bevallott egy másik, tavalyi emberölést is, miszerint korábban egy szintén hajléktalan férfi életét oltotta ki. Mint kiderült, az új, rejtélyes gyilkosságban egy nő is segédkezett.

Egy nő is a rendőrök látóterébe került

A rendőrök 2021. január 12-én elfogták azt a nőt, aki 2020 szeptemberében Salgótarján belvárosában az ügyben már korábban letartóztatott 45 éves M. Szabolccsal bántalmazott egy 51 éves hajléktalan férfit, aki később belehalt a sérüléseibe. A rendőrök az 50 éves V. Szilviát január 15-én a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületébe vitték, ahol emberölés gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, majd indítványozták az illetékes ügyészségnek a nő letartóztatását.

A nő elfogásáról videó is készült:

Súlyos büntetést kaphat a nő is

A hajléktalan férfi mellett a nő cselekménye is emberölés bűntettének megállapítására alkalmas, vagyis a nőt a törvény szerint öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel is lehet sújtani.

Letartóztatták őket

Ugyan M. Szabolcs letartóztatását már korábban elrendelte a bíróság, a nő letartóztatására csak a múlt hétvégén tett indítványt a Salgótarjáni Járási Ügyészség. A nyomozási bíró az ügyészségi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a meggyanúsított nő letartóztatását. A végzés fellebbezés hiányában véglegessé vált.

A gyilkosság részleteiről dr. Kalmár Zsolt rendőr ezredes adott tájékoztatást

 A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból – Forrás: YouTube