Azelőtt intézkedtek a rendőrök az M35-ös autópályán, mielőtt az ittas, veszélyesen közlekedő, görbeházi férfi balesetet okozott volna. A rendőrök a férfit előállították és büntető-, valamint szabálysértési eljárást indítottak ellene.

Szemben haladt a forgalommal

A Hajdú-Bihari rendőrök 2021. január 16-án, 4 óra után lettek figyelmesek egy autósra, aki az M35-ös autópályán a forgalommal szemben, bizonytalanul haladt előre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az M35-ösön okozott kis híján balesetet

Sikerült időben lekapcsolniuk

Amint észrevették a rendőrök a szabálytalan autóst, rögtön a nyomába eredtek. Az egyenruhások haladéktalanul megállították a járművet, amelyet egy 44 éves görbeházi férfi vezetett.

Több szabálytalanságot is elkövetett

A járőrök a sofőr igazoltatása során megtudták, hogy az autósnak nem volt vezetői engedélye, a kocsit pedig még csak igazolni sem tudta, valamint a biztonsági öve sem volt bekapcsolva.

Ivott és a kijárási korlátozást is megszegte

A rendőri fellépésre a férfi elárulta, hogy ivott, mielőtt a járműbe ült volna, viszont arra már nem tudott választ adni, hogy miért szegte meg a kijárási korlátozás szabályait.

A hétvégén történt

Büntetőeljárás indult a férfi ellen

További mintavétel miatt a rendőrök előállították a szabálytalan sofőrt, akivel szemben ittas vezetés miatt büntetőeljárást, a többi szabálytalanság miatt pedig szabálysértési eljárást indítottak.

Ez is érdekelhet

Figyeljünk a közlekedési szabályokra!

A rendőrség a jelentésében a tragédiák elkerülése érdekében felhívja a figyelmünket, hogy a közlekedési szabályokat mindig tartsuk be! Felhívásukban hangsúlyozzák, hogy az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló, a forgalommal szemben történő vezetés pedig kiemelten balesetveszélyes. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás BudaPestkörnyéke