A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint egy 75 éves férfi a megengedett sebességet túllépve ütött el egy útkarbantartó munkást, aki a helyszínen életét vesztette. A sofőrrel szemben halálos közúti baleset okozása a vád, amelynek a büntetési tétele akár öt év szabadságvesztés is lehet.

Útkarbantartó munkást ütött el

Az ügyészségi vádirat szerint a 75 éves férfi 2019 áprilisában, a délutáni órákban közlekedett a felújítás alatt álló M15-ös autóúton. Ugyanakkor a felújítási munkálatok miatt 30 km/h sebességkorlátozás volt érvényben, de a sofőr 86-91 km/h sebességgel haladt az úton.

Későn vette észre az útkarbantartót

Az idős sofőr a gyors sebessége és figyelmetlensége miatt későn vette észre az úttesten épp munkát végző 66 éves útkarbantartót, akit a fékezés ellenére 76-81 km/h sebességgel frontálisan elütött.

Az M15-ösön történt a tragédia

Helyszínen életét vesztette

Az ügyészségi vádirat megállapítja, hogy a 66 éves munkás olyan durva sérüléseket szenvedett el az ütközés során, hogy a helyszínen meghalt, a kiérkező mentőegységek már nem tudhattak rajta segíteni.

A halálos baleset miatt a mosonmagyaróvári rendőrök intézkedtek

Fotó: Ügyészség

Évekre rács mögé kerülhet

Halálos közúti baleset okozásával vádolja az ügyészség a 75 éves sofőrt, akivel szemben így akár öt év szabadságvesztés is kiszabható. Ezenfelül az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el a férfit a járművezetéstől. A nyomozás során a mosonmagyaróvári rendőrök jártak el, az ügyben pedig várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fog dönteni.

A hétvégén egy kisteherautó balesetezett a Margit hídon

A BudapestKörnyéke információi szerint január 16-án egy kisteherautó megcsúszott egy jobb kanyarban a margitszigeti bejárónál, majd felhajtott a 4-6-os villamos peronjára, ahol kiszakította a korlátot, majd a szemközti oldalon az út melletti korlátnak csapódott.

Megsérült a sofőr

Információink szerint a balesetben megsérült az autó sofőrje, őt kórházba szállították. A műszaki mentés idejére pótlóbuszok váltották a villamost, Pestről Budára haladva teljesen le volt zárva a híd, mivel a kocsironcs keresztbe elfoglalta az úttestet.

Eltakarították a roncsokat

A roncsok eltakarításában a BKV munkatársai is kivették a részüket, a sérült, de helyükön maradt korlátdarabokat lángvágóval szeletelték fel. A balesetben gyalogosok nem sérültek meg.

Kiemelt kép: Fotó a balesetről – Forrás: Ügyészség