Ügyészségi indítványban továbbra is előzetes letartóztatását kérik annak a férfinak, aki álprofilokkal vert át embereket a Facebookon. A csaló milliós összeget tudott kicsikarni a gyanútlan felhasználókból az átveréseivel, a rendőrségi elfogásról készült felvételt a cikkben mutatjuk.

Kamuprofilokkal vert át embereket

Az ügyészségi vádirat szerint a férfi 2020. április és július között több álprofilt is létrehozott a legnagyobb közösségi oldalon, és faházat, valamint autóalkatrészeket kezdett árusítani. Ebben az időszakban a férfi tízezer forinttól pár százezer forintig terjedő összegeket tudott kinyerni a vásárlóitól, akiknek a pénzükért cserébe semmit sem adott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

120 embert is átverhetett

Csak az utóbbi néhány hónapban derült ki, hogy az átvert emberek száma húszról százhúszra bővült, így a kár, amit okozott a csaló, kétmillió forintról tízmillió forint fölé emelkedett.

Meghosszabbították letartóztatását

A Dabasi Járási Ügyészség indítványozta a bíróság felé, hogy hosszabbítsák meg a férfi letartóztatását, mivel fennáll a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének a veszélye.

A csalót 2020 szeptemberében fogták el:

Nemrég unokázós csalókat fogtak el a rendőrök

Január 15-én írtunk róla, hogy unokázós csalók kerültek rendőrkézre, miután egy páros 7 millió forintnyi összeget csalt ki idős emberektől. A huszonéves fiatalok rendőrnek adták ki magukat, és azzal keresték meg az időseket, hogy a “gyerekük” balesetet okozott és a kárt meg kell téríteni.

7 millió forintot csaltak el

Az unokázós csalók, a 23 éves J. Csaba és a 22 éves J. Barbara hasonló módszerrel több idős embert is megkopasztott: először egy idős nőtől 600 ezer forint értékű ékszert és 1,2 millió forintot csaltak ki, majd más budapesti idősektől további 5 millió forintot szedtek el.

Ez is érdekelhet

Előterjesztették letartóztatásukat

 J. Csabát és J. Barbarát csalás bűntette miatt kihallgatták, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat a budapesti rendőrök.

Az elfogásukról felvétel is készült:

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból – Forrás: YouTube