Vádat emelhetnek egy budapesti nővel szemben, aki még 2018 augusztusa és szeptember vége között több tucat nyugdíjast csapott be unokázós csalással. A nő és társai összesen 38 idős embert vertek át, de pénzért csak három alkalommal mentek.

150 telefonszám

A vádlott, D. Henrietta minimum 150 telefonszámot hívott fel naponta. A 37 éves nő a legtöbbször a hívást fogadók unokájának adta ki magát – olvasható a 24.hu oldalon.

Milliókat kért

A vádlott azt mondta a hívást fogadó idős embernek, hogy balesetet okozott, és ezért szeretne tőle pénzt kérni. A kért összeg milliós nagyságrendű volt minden esetben.

Nagyobb összegekre hajtottak

A nő társait csak akkor küldte el az idősekhez, ha meggyőződött róla, hogy milliós összeghez tudnak jutni. Amikor úgy ítélte meg, hogy nem jutnak elég pénzhez, ott bontotta a hívást.

Nem találkozott az idősekkel

A 37 éves nő elkerülte a találkozást a kiválasztott áldozatokkal. Azt mondta nekik, kórházba került, és nem tudja személyesen átvenni a pénzt, ezért egy barátja fog érte menni.

Hárman dolgoztak együtt

Az idősekhez a 32 éves, taxisként dolgozó M. Róbert érkezett a pénzért. Ő a banda harmadik tagjától, a 39 éves, B. Gyulától kapta a lakcímeket.

Elfogták őket

A rendőrőröknek a nyomozás során sikerült azonosítani D. Henriettát és két társát. Végül nem sokkal később elfogták őket.

Már az ügyészségen

A három személyt 3 rendbeli csalással és 35 rendbeli csalás kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A XVIII. kerületi rendőrök lezárták a nyomozást, az ügy már az ügyészségen van.

Rendőrnek adta ki magát

Tavaly októberben írtunk arról, hogy egy 25 éves nő több mint 10 millió forint értékben csalt ki pénzt és ékszereket 5 idős asszonytól. Az elkövető többször magát rendőrnek kiadva hívta fel a sértetteket, hogy a gyermekük balesetet okozott, és pénzre van szüksége.

Több helyszínt használt

A vádlott és a sértett a pénzátadásra mindig más helyszínt beszéltek meg. A helyszínen egy fiatal nő vette át az ékszereket vagy a pénzt. A rendőrök végül 2020. október 19-én fogták el a 25 éves elkövetőt egy terézvárosi lakásban és ötrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Itt a videó, amelyben a 2018-as eset egyik gyanúsítottját elfogják:

Kiemelt kép: illusztráció