Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 60 éves férfi ellen. A vádlott még 2019 novemberében hasbaszúrta fiát családi otthonukban.

Kikísérték az anyát

A vádirat szerint a férfi szendrői házukban élt együtt feleségével és közös gyerekükkel. A nő 2019. november végén Budapestre utazott, a buszmegállóba a vádlott és közös gyermekük is kikísérte őt – írja az ugyeszseg.hu oldal.

Italokat vettek

Miután hazaértek, mindketten aludtak a délutáni órákban. A férfi és fia ezután a helyi élelmiszerboltban szeszes italokat vásároltak.

Az apa sokat ivott

Az italok nagy részét az apa napközben elfogyasztotta. A fiú este lefeküdt, és csak másnap kora hajnalban látta, hogy az apja az asztalnál ül.

Mindketten tudták

Ekkor a fiú megkérdezte a vádlottat, hogy tudja-e azt, hogy az édesanyja már nem fog visszajönni hozzájuk. Az apa erre igennel felelt.

Az apa miatt ment el

A fiú még meg is jegyezte, szerinte az anyja az apja viselkedése miatt ment el tőlük. Emiatt szóváltásba keveredtek.

Konyhakést szúrt a fiába

Ezt követően a vádlott felvette az asztalon lévő konyhakést, amellyel hasba szúrta a fiát. A fiú rosszul lett, az ágyához ment, és eszméletét vesztette.

A fiú maga hívta a mentőket

Mire magához tért, az apja az ágyánál ült. Látta az alvadt vért a hasánál, ezért elkérte a vádlottól a telefont, és felhívta a segélyhívószámot. Később a mentől kórházba szállították.

Meg is halhatott volna

A fiú közvetett életveszélyes állapotba került. A szúrás helye és iránya alapján ki nem zárhatóan halálos sérülés is bekövetkezhetett volna.

Börtön várhat a vádlottra

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást is indítványozott, korábbi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtása elrendelésével.

Kiemelt kép: illusztráció