A csalásokkal gyanúsítható az a 25 éves nő, aki több mint 10 millió forint értékben pénzt és ékszereket csalt ki öt idős asszonytól. Most egy terézvárosi lakásban fogták el, bilincsben topogott végig a gangon.

Öt asszonytól csalt ki pénzt

A gyanú szerint a most elfogott nő idén augusztus 27. és október 15. között öt budapesti – 1., 4., 6., 7. és 11. kerületi – idős asszonytól csalt ki pénzt az unokázós trükkel.

10 millió forint

A feltételezett elkövető a sértettektől összesen több mint 8 millió forintot és közel 2 millió forint értékű arany ékszereket vett át.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Unokázós módszer

Az elkövetés a már ismert módon történt, egy ismeretlen telefonáló – többször magát rendőrnek kiadva – azt mondta az idős sértetteknek, hogy gyermekük balesetet okozott, és pénzre van szüksége, hogy az eljárás során szabadlábon védekezzen.

Változó helyszín

A pénzátadásra mindig más helyszínt beszéltek meg, majd ott egy fiatal nő vette át a kicsalt pénz vagy ékszereket.

Azonosították a tettest

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztály unokázós nyomozócsoport tagjai azonosították a futárt, a 25 éves B. Karolinát, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Elfogták

A nyomozók a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály kollégáival közösen 2020. október 19-én este egy terézvárosi lakásban elfogták a nőt, majd előállították a 11. Kerületi Rendőrkapitányságra.

Kihallgatták

A rendőrök a B. Karolinát őrizetbe vették és ötrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából