Nem tudja azóta sem feldolgozni a történteket az a család, amelyik ajtaja előtt kezdett őrjöngeni az újpesti késes támadó. Ahogy arról korábban a Kékvillogó is beszámolt, december 24-én reggel egy újpesti társasházhoz, egy agresszív férfihez riasztották a rendőröket, azonban a támadó az egyik rendőrt megszúrta.

Karácsonyra készülődtek

Döbbenten áll a késes támadás előtt az a család, amelyik lakása előtt tombolt az újpesti késelő. Mint mesélik, boldogan készültek az ünnepekre, várták a rokonaikat, de már kora reggel hallották, hogy valaki ijesztően hörög a folyosón – mondta az egyik családtag a Blikknek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szomszéd szólt nekik, ki ne menjenek

A furcsa hörgést a családfő akarta megnézni, már a cipőjét vette, amikor üzent a szomszéd, hogy ki ne menjenek, mert egy férfi négykézlábra ereszkedve őrjöng a folyosón és kés van nála.

Még nagyobb tragédia is történhetett volna

„Belegondolni is szörnyű, hogy mi történik, ha a szomszéd nem ír, vagy én nem olvasom el, és a párom védtelenül kimegy. Biztos, hogy ott helyben megölte volna ez az ember” – mondta a lapnak az édesanya, aki hozzátette, hogy megpróbált hozzájuk bejutni az őrült, teljes erőből verte az ajtójukat, melyet a férje belülről támasztott, mert ha bejut hozzájuk, akkor lemészárolja őket.

Ide kapcsolódik

Gyorsan kiértek a rendőrök

Az asszony úgy emlékszik, a hatóságok gyorsan kiértek a helyszínre. „Amikor a fiatal járőr felszólította a férfit, hogy hagyja abba, az az őrült se szó, se beszéd, rávetette magát, és sajnos többször megszúrta. Ezt látva vette elő a rendőrnő a fegyverét, és a társa és a saját életét mentve tüzelt” – folytatta a nő, aki arra is kitért, hogy a kilőtt golyók egy része a család lakásában landolt.

Azóta is félnek

Rettenetesen megviselte a családot, hogy karácsony napján kellett elszenvedniük a történteket, de mint mondják, azóta sem lett jobb a helyzetük, még otthon is félnek, pedig tudják, hogy nincs kitől. Az asszony elmondta, ő valahányszor szorongani kezd, ha közelít az ajtóhoz.

Mindenhova érkeztek golyók

A rémült nő elmesélte, hogy az egyik golyó mindössze pár centivel ment el a férje bakancsa mellett, egy másik golyó pedig a kisfia matracában végezte, amin feküdtek. A harmadik golyó az ajtófélfába fúródott bele. „Tényleg millimétereken múlt az életünk” – fogalmazott az asszony.

4 gyermek életét mentette meg a hős rendőr

Miután kiérkeztek a rendőrök a helyszínre, Peti, a később összeszurkált 26 éves rendőr azonnal rávetette magát az agresszív támadóra, és elvitte attól az ajtótól, ami mögött négy gyerek is halálra volt rémülve. A Zsaruellátók Facebook oldalán azt írja a túlélő:  „Nem tudom leírni mit éreztünk, hogy szinte az életét áldozta értünk és a hölgy aki cselekedett!!!! Azonnal!!! Gondolkodás nélkül!!!!! Neki is jobbulást kívánunk és kérdem Őt…….Vajon tudod, hogy vendégeink voltak 4 fiatal gyerekkel voltunk. Vajon tudod, hogy az életünket mentettétek meg?????? Vajon tudod, hogy míg élünk hálásak leszünk nektek kettőtöknek?????? Vajon megadja a sors, hogy egyszer meg tudjuk köszönni nektek???? HÁLA” – írta.

A támadó a helyszínen meghalt

A megsebesült rendőr járőrtársa, a 23 éves Erika több lövést is leadott a támadóra, hogy védje társát. Az újpesti késelő a helyszínen életét vesztette.

Ez is érdekelhet

Sérelemdíjat szeretnének

A család a rémálommá vált karácsonyuk és a halálfélelmük miatt sérelemdíjat szeretne a rendőrségtől. Mint mondják, rendkívül hálásak az egyenruhásoknak, de állítják, hibát követett el a rendőrnő, hiszen úgy kellett volna tüzelnie, lővonalában nincs senki az elkövetőn kívül közölte dr. Lichy József, a család jogi képviselője. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke