Egy híd alól került elő Marika holtteste, amelyet a napokban találtak meg Salgótarjánban. A nő gyilkosát sikerült a rendőröknek rövid időn belül, alig 2 óra alatt elfogniuk, és mint kiderült, M. Szabolcs nem először követett el bűnt.

Holttestet találtak Salgótarjánban

Amint arról a Kékvillogó is beszámolt, emberölés miatt vágtak bele a nyomozásba a Nógrád megyei rendőrök, miután 2021. január 12-én 7 óra 35 körül bejelentés érkezett a rendőrség vonalán, hogy egy női holttestet találtak a közterületen, Salgótarjánban.

Salgótarjánban került elő a holttest

Összeszurkálta a nőt

Az azonosítást követően megállapították a rendőrök, hogy O. Gézáné, Marikát gyilkolták meg, akit támadója brutálisan összeszurkált. A nyomozók szerdán elfogták a feltételezett gyilkost, aki egy a helyiek által jól ismert hajléktalan volt.

Más bűnét is bevallotta

A 45 éves litkei fedélnélküli M. Szabolcs gyakran lézengett Salgótarján utcáin, a helyiek jól ismerték. Ugyanakkor azon még a rendőrök is meglepődtek, amikor a férfi a kihallgatásakor nem egyedül Mária megölését vallotta be, de beismerte, hogy ő tehet egy tavalyi emberölésről is: korábban egy 22 éves férfi életét oltotta ki. A fiatal férfi holttestét azóta keresték, most viszont a gyilkos útmutatása alapján megtalálták az ő holttestét is.

Gyászolnak a helyiek

„Szegény Marit nem vetette fel a pénz. Pedig mindig tisztességesen dolgozott, szerény életet élt az élettársával, soha nem ártott senkinek” – fogalmazta meg a gondolatait a Borsnak egy ismerős. Úgy tudja, a nő holttestére az élettársa talált rá, és ő riasztotta a rendőröket, akik meg is próbálták újraéleszteni Marikát, de nem jártak sikerrel.

Sokan szerették az asszonyt

Marika egyik ismerőse szintén döbbenten, könnyes szemekkel áll a tragédia előtt, mint mondja a lapnak, épp munkából tartott hazafelé, amikor bekövetkezett a szörnyűség. Az ismerős úgy véli, Marika nem hibázhatott, legfeljebb csak annyi „bűne lehetett, hogy keresztezte az útját annak az elmebetegnek”.

Tartottak M. Szabolcstól

Salgótarjánban jól ismerték az agresszív hajléktalant, és tartottak is tőle a helyiek. A férfi egyik ismerőse szerint M. Szabolcs mindig is agresszív volt és belekötött mindenkibe. „Ismertük az utcáról, és már akkor is azt gondoltuk, hogy a börtönben lenne a helye, mert közveszélyes” – meséli a férfi, aki hozzátette, hogy mindenkit megrázott a kettős gyilkosság híre, és remélik, a hajléktalan soha sem szabadul.

Ez is érdekelhet

A tavaly meggyilkolt fiatal férfit is gyászolják

Nemcsak Marika tragikus halála rázta meg a helyieket, hanem a tavaly meggyilkolt fiatal férfié is. A gyászoló ismerősök reménykedtek benne, hogy egyszer hazatér a férfi, és most, hogy megtudták, ki vette el tőlük a barátjuk életét, csak annyit tudtak mondani, jobb neki, hogy az egyenruhások fogták el, és nem pedig ők találtak rá. A gyászoló ismerősök szerint a férfi kedves, jó ember volt.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke