Eltűnt nő miatt indítottak keresést a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kapitányságon, azonban később kiderült, hogy a gyanús eltűnés mögött gyilkosság állhat. A rendőrök a kezdeti információhiány ellenére megtalálták az áldozatot és a tettest is.

Eltűnés miatt indult eljárás

Egy nő eltűnése ügyében kezdett el nyomozni a Miskolci Rendőrkapitányság, miután október 28-án egy felnőtt férfi bejelentette, hogy édesanyjával már egy hónapja nem tudja felvenni a kapcsolatot – kezdte el ismertetni az ügy részleteit Azari-Vozár Viktória százados, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának főnyomozója.

Mályi asszony tűnt el

Kötöttségek nélkül élte az életet

A bejelentést tevő férfi szavai alapján a rendőrök kiderítették, hogy az 52 éves mályi asszony gyakran váltogatta a munkahelyeit és a tartózkodási helyét, közeli kapcsolatba került az alkohollal és még férfiak is fel-feltűntek körülötte.

Nem volt elérhető

Az asszony fiának gyanús lett, hogy édesanyját nem tudja elérni telefonon, még SMS-ben sem, hiszen korábban ilyenre nem volt példa. Utolsó információ gyanánt annyit tudott elmesélni a férfi a rendőröknek, hogy az édesanyja szeptember 28-án a volt élettársához készült Vattára, hogy összeszedje a ruháit és egyéb tárgyait.

A rendőrök megkeresték a férfit

A miskolci egyenruhások felkeresték a 42 éves P. Sándor Istvánt, mivel feltételezhetően ő látta utoljára az eltűnt asszonyt. A volt élettárs nem is tagadta, hogy nála járt a nő, ugyanakkor szerinte az asszonyért egy autó érkezett, amivel még aznap este távozott a vattai házból.

Nem adott tiszta vallomást

„Többször kihallgattuk őt, egyes részletekre visszatérően rákérdeztünk, és megfigyeltük, hogy soha nem halljuk száz százalékban ugyanazt a történetet. Kisebb-nagyobb részleteken folyamatosan változtatott” – mesélte Azari-Vozár Viktória százados.

Rosszullétet szimulált

A rendőrök szembesítették a férfit, hogy a vallomásában több helyen is ellentmondásokkal találkoznak, amit a férfi azzal magyarázott, hogy össze van zavarodva, azonban érezhető volt, hogy eltitkol valamit. Ezt követően poligráfos vizsgálatnak vetették alá a férfit, de ő rosszullétre hivatkozva a műszeres elemzés megszakítását kérte.

Nem diagnosztizáltak nála semmit

A kiérkező mentősök megállapították, hogy a férfinek semmilyen egészségügyi problémája sincsen, így ekkor P. Sándor István rá is döbbent, hogy nem tudja elodázni a számonkérést, muszáj vallomást tennie.

„Ismerős” rendőrnek nyílt meg

P. Sándor István észrevette, hogy nyomozó rendőrök közül az egyik már intézkedett vele szemben korábban, elmondása szerint már volt „közös ügyük”, ezért a férfi arra kérte az egyenruhásokat, hadd tedjen neki vallomást.

Megszületett a vallomása

P. Sándor István a legújabb vallomásában már arról beszél, hogy szeptember 28-án valóban nála járt az asszony, de megbotlott a küszöbön és kitörte a nyakát. Az eséstől a nő holtan terült el a földön, a férfi pedig sokkos állapotba került. A beszámoló szerint továbbá a férfi egy idő után megbizonyosodott arról, hogy a nőnek nincs pulzusa, ám ijedtében rossz döntést hozott, és a hatóságok értesítése helyett a holttestet egy illegális szemétlerakóhoz vitte a vállán.

Megtalálták a holttestet

A rendőrök felkutatták a férfi beszámolójában megemlített, egy a városon kívüli erdősávnál található szemétlerakó helyet, ahol tetemkereső kutyák segítségével meg is találták az eltűnt asszonyt két kidobott ágymatrac és limlomok közt heverve.

Elrendelték letartóztatását

Mivel az orvosszakértői vizsgálat nem bizonyította egyértelműen P. Sándor István elbotlásos történetét, és a nő holttestén arccsont- és bordatörés nyomait tárták fel, ezért a rendőrség halált okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfival szemben. A bíróság november 15-én elrendelte a férfi letartóztatását.

Kiemelt kép: A befedett holttest – Forrás: Police.hu