A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója 2021. január 11-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki megfojtotta, majd elásta volt kedvesét. Korábban az a gyanú is felmerült, hogy a férfi a Dunába dobta a holttestet, mint kiderült ez nem volt igaz.

Indítványozták letartóztatását

Korábban a Kékvillogó is beszámolt róla, hogy egy 32 éves, Bács-Kiskun megyei, felsőlajosi férfi december 22-én ölte meg volt élettársát Karcagon. Ugyan az első hírek arról szóltak, hogy a felsőlajosi férfi elsüllyesztette a holttestet a Duna vízében, de mint kiderült, B. Attila a földbe ásta el volt élettársát.

Felsőlajosnál találták meg a holttestet

Romlott kapcsolat vezetett a halálhoz

Az ügyészség szerint 2020 végére az élettársi kapcsolat teljesen megromlott, főleg féltékenységi okok miatt bekövetkező veszekedések miatt. A férfi december 6-án a kisfiával el is költözött a nőtől, egyenes haza a szüleihez.

December 22-én látogatást tettek Karcagon

A férfi december 22-én visszalátogatott volt élettársához, Karcagra, azért, hogy a gyerekük találkozhasson az édesanyjával. Ugyanakkor a páros ez alkalommal is összeszólalkozott, vitájuk verekedéssé fajult.

Megfojtotta

A verekedés során a férfi egy hirtelen mozdulattal a nő nyaka köré tudta fonni a karját, majd erősen szorítani kezdte a mellkasához a nő fejét. B. Attila csak akkor engedett a szorításból, amikor észrevette, hogy volt élettársa elvesztette az eszméletét. Az áldozat a helyszínen életét vesztette.

Bevallotta a gyilkosságot

Ezt követően a férfi a csomagtartójába helyezte Mariannát, akivel a lakhelyére, Felsőlajosra utazott, ahol megszabadult a holttesttől – a férfi beismerte a vallomásában, hogy lakhelyének közelében ásta el a holttestet. Jelenleg orvosszakértők vizsgálják a halál pontos okát.

Női ruhadarabok vezettek el a holttesthez

Miután Kiss Marianna Éva december 22-én eltűnt, a hatóságok a nő lakhelyén, Karcagon kezdtek keresésbe, de hamar fordulat érkezett az ügyben, mivel állampolgárok megtalálták Lajosmizsén az asszony ruhadarabjait. Mint kiderült, az eltűnt ruhadarabok valóban a nő ruhái voltak, sőt, aznap is ezeket a darabokat viselte, amikor eltűnt otthonról.

Anyja nem hitt benne, hogy eltűnt a lánya

Kiss Marianna karácsony előtt két nappal, december 22-én tűnt el nyomtalanul. Édesanyja mindvégig sejtette, hogy lánya bűncselekmény áldozata lett. Az elkövető édesanyja pedig az ügy kapcsán azt mondta a Borsnak: „Sajnálom, nem ilyennek neveltem a fiam”.

Kezdeményezték a letartóztatását

A főügyészség azért kezdeményezte B. Attila letartóztatását, mert fennáll a veszély, hogy szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne a hatóságok elől, illetve megsemmisítené a bizonyítékokat. A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója 2021. január 11-én elrendelte a férfi letartóztatását, a végzés végleges.

Kiemelt kép: a rendőrök ássák ki Kiss Marianna Éva holttestét – Forrás: police.hu