A munkából hazatérő asszony sötét ruhában ment volna át a 87-es főúton, de egy érkező személyautó elütötte. A nő életét nem sikerült megmenteni, a kórházban hunyt el.

Elütötték a gyalogost

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy egy gépkocsi elütött egy gyalogost a 87-es számú főút,  17-es kilométerénél, a Vas vármegyei Táplánszentkereszt térségében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lezárták az útszakaszt

A rendőrök a balesetben érintett útszakaszt a helyszínelés idejére lezárták, a forgalmat Táplánszentkereszt belterületén át terelték el.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kórházba szállították

A gyalogost a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, állapotáról sokáig nem érkeztek információk. A rendőrség megkezdte a történtek felderítését.

Belehalt sérüléseibe

Ezt követően azonban befutott a szomorú hír: a kórházban belehalt a sérüléseibe az az asszony, akit egy KIA személyautó ütött el Táplánszentkereszt határában.

Át akart kelni a főúton

Az asszonyt munka után szállította a település közelébe a munkaadó által biztosított taxi. A nő a 87-es főút szélén szállt ki, majd át akart kelni a főúton. Ekkor érkezett egy Szombathely felé tartó KIA személygépkocsi a 90 km/órás megengedett sebességű szakaszon.

Későn vette észre a sofőr

A sofőr későn vette észre a menetirány szerinti bal oldalról átkelő, sötét ruhás gyalogost és a felezővonal közelében elütötte a nőt.

Életveszélyes sérülések

A mentők stabilizálták az életveszélyesen sérült gyalogos állapotát, majd a Markusovszky kórházba szállították, ahol később belehalt a sérüléseibe. A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit – írta meg a 112press.hu.

Nagyon figyeljenek oda!

Kérjük a gyalogosokat, hogy az úttesten való átkelésnél mindig figyeljék azt a sávot, amibe éppen belépni készülnek. Csak akkor lépjenek be a sávba, ha biztosak abban, hogy az érkező jármű vezetője észlelte a gyalogost. Ez minden esetre igaz, akár van kijelölt gyalogosátkelőhely, akár nincs.
Lakott területen kívül viseljenek fényvisszaverővel ellátott kabátot, vagy vegyenek fel jólláthatósági mellényt – kéri a rendőrség.

Zebrán ütötték el

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy súlyos baleset történt a főváros 11. kerületében. Egy nőt a zebrán ütöttek el a Bikás Park közelében, a Tétényi úton.  

15 métert repült

A szerencsétlenül járt hölgy körülbelül 15 métert repült, és súlyosan megsérült, miután a lámpa nélküli zebrán megtörtént a baj. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: 112press.hu