Méretlen áramvételezés gyanúja miatt szálltak ki az áramszolgáltató munkatársai egy ingatlanhoz, ahol kannabisz termesztésére alkalmas eszközöket és számos élő növényt találtak.

Ültetvényt alakított ki otthonában

Egy férfi marihuánaültetvényt alakított ki ingatlanában, ezért kábítószer birtoklásának bűntette miatt a Monori Rendőrkapitányság eljárást indított az ügyben, az ügyészség pedig a legsúlyosabb kényszerintézkedést indítványozta a férfival szemben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az áramszolgáltató tett feljelentést

A nyomozás feltárta, hogy 2022-től kezdődően a gyanúsított egy ingatlanban kannabisz termesztésére alkalmas rendszert alakított ki. Az áramszolgáltató munkatársai idén januárban mentek be az ingatlanba, ahol észlelték a kábítószer termesztéséhez szükséges eszközöket, ezért értesítették a rendőrséget.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Érdemes volt kimenni

A hatóság emberei még aznap átvizsgálták a lakásrészt, ahol 28 tő élő növényt, négy gyökeres és 204 elszáradt szárcsonkot találtak és foglaltak le.

Letartóztatták

Tekintettel arra, hogy a gyanúsított vevőkörének, esetleges bűntársainak feltérképezése még folyamatban van, szabadlábon hagyása esetén az ügyben érintettek befolyásolásával a bizonyítást megnehezítheti, a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását.

Fellebbeztek

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője bűnügyi felügyelet elrendelése érdekében fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható – áll a Budapest Környéki Törvényszék csütörtöki közleményében.

Rajtaütés Józsefvárosban

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy a 8. Kerületi Rendőrkapitányság beosztottjai január 27-én 12 órakor Józsefvárosban ütöttek rajta egy házaspáron, akik az információk szerint kábítószert árultak. Az egyik lakásban elfogták az 55 éves S. Gyulát és 54 éves feleségét, a kutatás során pedig alufólia-pakkokba csomagolt – összesen 28,6 gramm – kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint pénzt is lefoglaltak. 

Egy másik lakásuk is volt

A nyomozók átkutatták a pár által ugyanabban a házban fenntartott másik lakást is, ott a bútorok közé rejtve 322 gramm növényi törmeléken kívül a drog porciózásához használt mérlegeket, nejlontasakokat, csomagolóeszközöket is találtak.

Egy házaspár és a gyerekük

A nyomozás adatai szerint a bűncselekmény elkövetésében részt vett a házaspár 30 éves fia is, akit néhány órával később fogtak el. Tőle egy luxusterepjárót foglaltak le.

Őrizetbe vették őket

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 8. Kerületi Rendőrkapitányságán a család három tagját bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A gyanúsítottaktól lefoglalt anyagokról a kirendelt szakértő megállapította, hogy az marihuána; feketepiaci értéke összesen 2,4 millió forint. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció