Súlyos baleset történt pénteken, az esti órákban a főváros 11. kerületében. Egy nőt a zebrán ütöttek el a Bikás Park közelében. Az ott lakók azt szorgalmazzák, hogy nyomógombos átkelőket alakítsanak ki a járókelők biztonsága érdekében.   

Zebrán ütötték el

A súlyos baleset a 11. kerületben történt. A Tétényi úton, a Bikás Park közelében a kijelölt gyalogátkelőhelyen ütöttek el egy nőt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

15 métert repült

A szerencsétlenül járt hölgy körülbelül 15 métert repült, és súlyosan megsérült, miután a lámpa nélküli zebrán megtörtént a baj.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Helyszínelés az esőben

A baleset helyszínén órákig tartott a helyszínelés, egy idő után a buszközlekedés is újraindult. A szemtanúk és a környéken lakók véleménye megoszlik az újabb elkerülhető baleset kapcsán.

„Szereljenek fel nyomógombos átkelőket!”

„Én kötelezném az önkormányzatokat, hogy a kijelölt gyalogátkelőket alakítsák ki nyomógombos lámpás átkelőkre. Ilyen közvilágítás mellett, ráadásul esős időben szinte lehetetlen látni, hogy ki akarja igénybe venni az átkelőt. A gyalogos is várhat pár másodpercet, míg a lámpa a gombnyomás után szabadot ad neki” – javasolta egy hozzászóló a baleset után.

„Megy, mint a birka”

„Sok gyalogos nem törődik azzal, hogy látod-e vagy sem, megy, mint a birka. Ezt tapasztalom elég gyakran” – írta egy másik kommentelő.

Nehezen belátható gyalogátkelő

„Minden nap ezen a szakaszon közlekedem autóval. Sötétedés után nehezen belátható a gyalogátkelő, főleg, ha az előtte levő megállóban a busz is bent áll. Ráadásul a téli időszakban sokan sötét ruhákat hordanak, ami miatt még nehezebb észrevenni őket. Ha valahova, ide tényleg indokolt lenne a lámpás zebra” – tette hozzá egy helyi lakos.

Tilos jelzésen akart átkelni

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy a 12. kerületi Szilágyi Erzsébet fasorban, a Budagyöngyénél egy gyalogos férfi tilos jelzésen akart átkelni a villamosmegállóból a buszmegállók oldalára, amikor neki balról, a Hűvösvölgy felől zöld jelzésen érkező Suzuki SX4 elütötte.

Újra kellett éleszteni

A férfi a szélvédő jobb oldalának csapódott, majd métereket repült, mielőtt az úttestre zuhant. Igen súlyosan megsérült, a nagy erőkkel a balesethez kiérkező mentőknek (két esetkocsi és egy rohamkocsi is a helyszínen volt) újra kellett éleszteniük. 

 A ruháját is levágták róla

Emiatt a ruháját is levágták róla, majd a földön stabilizálták az állapotát, ezután tudták csak a mentőautóba helyezni és kórházba szállítani. A Suzukiban utazó idős házaspár nem sérült meg a balesetben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció