Megtörte a csendet a csernelyi gyilkossággal vádolt 14 éves fiú édesanyja. A 10 gyermekes asszony töretlenül hisz Levente ártatlanságában, és azt is elárulta, mi történt a végzetes napon fia és az idős asszony között.

Hisz a fia ártatlanságában

Letartóztatta a rendőrség a csermelyi gyilkossággal vádolt 14 éves fiút. Levente édesanyja eddig nem nyilatkozott a történtekről, ám most megtörte a csendet, leszögezve, hogy továbbra is hisz a fia ártatlanságában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Vitatkoztak, megölte

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy elszámolási vita miatt verhette halálra a 83 éves L. Ilonát egy mindössze 14 esztendős fiú a Borsod vármegyei Csernelyen. Az idős asszony vérbe fagyott holttestére kedden este találtak rá, a szomszédjában élő Z. Leventét pedig még aznap elfogták.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Most akart a fiához utazni

„Úgy tudom, átjárt hozzá segíteni a szomszédban élő kisfiú, aki pénzt akart tőle, ezen pedig összevesztek. Különösen szörnyű az egész, hiszen éppen most akart utazni a fiához Kanadába szegény” – mondta a szerencsétlenül járt asszony hozzátartozója.

Elvitték a megmaradt értékeket

„Mivel olyan a környék, már este mondták a rendőrök, jobban tesszük, ha elvisszük a megmaradt értékeket, ezért jöttünk most ide” – tette hozzá.

A gyermek apja börtönben van

 „Ennivalóra is alig van pénzem, nemhogy utazásra. Sajnos, nem tudok ott lenni Levivel. Életemben nem éreztem magamat ennyire rosszul. A 10 gyerekem apja börtönben ül lopásárt és verekedésért, most pedig Levente fiam kerülhet rácsok mögé. Se asszonyként, se anyaként nem erre vágyom” – zokogott Mónika, Levente édesanyja, aki napok óta sejtette, mi vár a fiára.

„Nem gyilkosnak neveltem”

„Már attól a perctől fogva, amikor megjelent a házunk előtt egy autó, amiből kiszállt négy rendőr, majd a pulóverénél fogva kivitték a házból a fiamat… Utánuk is kiabáltam, hogy ne bántsák őt” – mondta a Borsnak az édesanya, majd hangsúlyozta: „Én nem gyilkosnak neveltem a gyerekemet! Remélem, később tisztázhatja magát.”

Sokat segített Ilonkának

„Levi nagyon sokat segített Ilonkának, akinek még víz sem volt a házában. A néni gyakran a kútra járt, de amikor ezt Levi látta, kivette a kezéből a kannákat, hogy ne az idős asszony cipekedjen. A tragédia napján Levente megkérdezte tőle, szüksége van-e vízre, mire a fiam kapott öt flakont” – mesélte az asszony.

Meglökte az asszonyt

„Ezeket Levi nálunk megtöltötte, majd át is vitte, de az asszony azt hitte, más flakonokat kapott. Ezt szóvá is tette, mire Levente megmondta, hogy ő nem cserélt ki semmit. Ebből indult ki a vita. Végül a fiam valóban meglökte Ilonkát, aki elesett és beütötte a fejét a székbe a gáztűzhely és a palack között” – állította a lapnak Mónika, majd hozzátette: a fia senkit sem akart bántani.

Elzavarta, de visszament

„A fiam látta, hogy Ilonka feje vérzik, és megkérdezte a nénit, segítsen-e neki felállni. Az asszony elzavarta. Levi hazajött, de később visszament, és látta, hogy Ilonka még a padlón fekszik. Felajánlotta, hogy felsegíti, de a néni aztán magától felállt, ám megbotlott a szőnyegben és ismét elesett” – mondta az édesanya.

Letartóztatták a fiút

A bíróság úgy vélte, a büntetés várható mértékére való tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, így letartóztatták a fiút. A végzés egyelőre nem végleges.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció