A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a télen elmulasztott segítséget nyújtani a járművének ütköző iskolásnak.

Nem vette észre

A vádirat szerint a vádlott 2022. február 28-án a reggeli órákban Csongrád belvárosában közlekedett a kisteherautójával. Itt egy forgalmas útkereszteződésben az elfordulás érdekében lassított, és elengedte a kerékpárúton haladókat. Figyelmetlenségből azonban nem vette észre, hogy utánuk még egy kerékpáros jobbról érkezik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elhajtott

A gyermek az ütközést nem tudta elkerülni, és nekihajtott a teherautó első ajtajának, melynek során a biciklije kormánya is eldeformálódott. A vádlott ezután kiszállt ugyan járművéből és megkérdezte a síró és a hasát fájlaló sértettől, hogy hívjon-e segítséget, de mikor ő ezt elutasította, visszaült és tovább hajtott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Könnyebben sérült

A gyermek az iskolába érkezve hívta fel édesanyját, aki az esetről értesítette a rendőrséget. A baleset következtében a sértettnek könnyű sérülései keletkeztek.

Nem adta meg az elsőbbséget

A balesetért a felelősség a vádlottat terheli, mivel nem adott elsőbbséget a védett kerékpárúton haladó sértettnek, majd anélkül haladt tovább, hogy a tőle elvárható segítséget nyújtotta, illetve a rendőrséget a balesetről értesítette volna.

Segítségnyújtás elmulasztása

A járási ügyészség a vádlottat segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Csongrádi Járásbíróság fog dönteni, írta közleményében az ügyészség.

Esztergomban egy 9 éves kislányt ütöttek el

Amint azt a Kékvillogó is megírta elütöttek egy 9 éves kislányt Esztergomban, a sofőr meglépett a helyszínről. A balesetet látta egy 17 év körüli kamaszlány, a rendőrésg az ő jelentkezését várja.

Nem segített a sofőr

Egy ez idáig ismeretlen járművezető egy fehér színű Volkswagen típusú gépkocsival 2022. február 28-án 7 óra 40 perc körüli időben Esztergom Bánomi úton, a sportpálya mellett lévő bekötőútról tolatása során elütött egy járdán közlekedő 9 éves kislányt. A gyermek az ütközés hatására a földre esett. A sofőr a helyszínről segítségnyújtás nélkül távozott. 

Pár hete Baranya megyében történt halálos gázolás

Néhány héttel ezelőtt Baranya megyében történt egy sokkoló eset, melynek során egy autós elgázolt egy bicikliző édesanyát és a kislányát. Mint megírtuk az asszony a helyszínen meghalt, a lánya nem sokkal később, a kórházban vesztette életét.

Több méteren át tolta a roncsokat

Az autós, egy 57 éves sofőr vezett, az autós a gázolás után még több méteren tolta maga előtt a roncsokat, mire kidöntött egy távlát és az árokban állt meg, számoltunk be róla. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció