Zacskóba tette és magára hagyta újszülöttjét egy múcsonyi nő július elején. A baba meghalt. A rendőrség emberölés miatt nyomoz.

Meghalt egy újszülött

A Miskolci Rendőrkapitányság a beszerzett információk, és az elsődleges szakorvosi vizsgálatok alapján 2022. július 7-én közigazgatási hatósági eljárást indított egy borsodi újszülött halálával kapcsolatban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Előállították az anyát

Az elvégzett nyomozási cselekmények, és a beszerzett szakértői véleményeket követően a 29 éves anyát 2022. július 18-án a rendőrök előállították a főkapitányságra.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A védőnő jelentette az esetet

A helyiek nem tudták, hogy a nő várandós. Az RTL Híradó úgy tudja, a védőnő jelentette a rendőrségen, hogy valami nincs rendben. Az újszülött holttestét a falutól majdnem 30 kilométerre, Miskolc környékén találták meg.

Őrizetbe vették az anyát

Emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nőt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, illetve előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatásának indítványozására is.

Csecsemőgyilkosság

Pár hete csecsemőgyilkosság történt Kiskunfélegyházán. Egy erősen vérző édesanyához riasztották a mentőket, akik megállapították, hogy a nő nemsokkal korábban egy gyereknek adott életet.

A wc-ből került el a holttest

Ezután a csecsemőt is megtalálták, aki wc-ből került el, gyilkosa ugyanis le akart húzni a testet a csatornába. Később kiderült, a nő titkolta terhességét, még annak a családnak sem árulta el, hogy gyermeket vár, akik szívességből befogadták.

Titkolta terhességét

A házigazda az eset után elmondta, hogy amikor megindult a szülés, a nő a fürdőszobába ment. Amikor kinyitották az ajtót, csak azt látták, hogy minden csupa vér, a nő pedig az újszülöttet a wc-be tuszkolja. Kihívták a mentőket, akik már csak a halott csecsemőt tudták kihúzni a csatornából.

Erős vérzéssel került kórházba

Amint arról beszámoltunk, június közepén, egyik éjszaka a horvát rendőrség értesítette a magyar kollégákat, hogy rosszullét miatt kórházi ellátásra szállítottak be egy 31 éves horvát nőt a KBC Osijek kórházba. Az orvosok rendőrt hívtak, mert az erősen vérző nőről megállapították, nemrég szült, de a baba nem volt vele.  

Bevallotta, hogy szült

A zavart asszony a horvát rendőröknek azt mondta: Magyarországon szült, legalább nyolc órával a kórházi ellátása előtt. A horvát nyomozók az anyánál talált telefon adatai alapján arra jutottak, hogy valahol Harkány közelében, Márfa község külterületén, egy szőlőskertben történhetett a szülés, ott lehet a baba –

Orvos is volt a kutatócsoportban

A babára a születése feltételezett időpontjához képest több mint 24 óra elteltével találtak rá siklósi rendőrök. A kutatócsapatban ott volt a főkapitányság orvosi végzettséggel rendelkező bűnügyi nyomozója, aki azonnal betakarta, megtörölte a csöppséget.

Összecsípték a bogarak

Az orvos, a csecsemőről azonnal lemosta a születése után rászáradt vért, majd megnedvesítette a kiszáradt ajkait. A magára hagyott kisgyermeket a bogarak is összecsípték.

A mentőhelikopterben halt meg

A kislány akkor még élt, válságos állapotban volt, ha nehezen is, de lélegzett, azonban a pécsi klinikára történő szállítás közben a mentőhelikopter fedélzetén életét vesztette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: