Fokozott ellenőrzéseket folytattak Somogy megyében a rendőrök, akik drónnal ellenőrizték a szabálytalan kamionsofőröket. A mostani ellenőrzés során főként a nehéz tehergépkocsik előzési tilalmát helyezték a célkeresztbe.

Drónnal figyelték a szabálytalankodókat

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rendszeresen végeznek összehangolt, fokozott közúti közlekedési ellenőrzéseket a megyében. Az újabb ellenőrzés során az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszát ellenőrizték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

M7-esen ellenőriztek

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Előzési tilalom miatt vetették be a drónt

Az autópálya-rendőrök legutóbb 2021. február 4-én végeztek ellenőrzést az M7-es Somogy megyei szakaszán, és ezúttal a nehéz tehergépkocsik előzési tilalmára fittyet hányó sofőröket figyelték. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében a rendőrök drónnal is figyelték a környéket.

Ez is érdekelhet

Praktikusnak tartják az eszközt

Mivel a drón biztonságos távolságból és helyzetből tud kiváló minőségű felvételeket készíteni, ezért a rendőrök előszeretettel alkalmazzák a gépezetet. A drón felvételeinek köszönhetően az egyenruhások az ellenőrzés időszakában összesen 15 sofőrrel szemben szabtak ki bírságot szabálytalan előzés miatt.

Tilos előzni kamionnal

A rendőrök felhívják a figyelmet, hogy tilos előzni 7500 kilogrammnál nagyobb tömegű tehergépkocsival az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között.

Folytatják az ellenőrzéseket

Az egyenruhások arra is felhívták a figyelmet, hogy folytatni fogják az ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Egyúttal a rendőrök minden autóst arra kérnek, hogy tartsák be a közúti szabályokat, és ne sodorják veszélybe magukat vagy másokat azzal, hogy szabálytalankodnak.

Kapcsolódó

Mutatjuk a látványos, drónos ellenőrzést

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból – Forrás: Police.hu