Egyszerű közúti ellenőrzésnek indult, de a rendőröknek feltűnhetett a füves cigi jellegzetes szaga. Átkutatták az autót, nem kellet sokat keresgélniük, mert gyorsan rábukkantak a cannabisra. A férfi lakásán is drogot és félmillió forint kézpénzt találtak. Több környékbeli településen is lecsaptak a drogdíler vásárlóira

Kábítószert terjesztett

A rendőrök őrizetbe vették azt a 31 éves mecsekpölöskei férfit, aki a gyanú szerint kábítószert terjesztett a környéken. A nyomozók öt másik férfit pedig azzal gyanúsítanak, hogy vásároltak a dílertől, és fogyasztottak is az anyagból. A komlói nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki november 8-án a 31 éves mecsekpölöskei és annak 24 éves komlói ismerősét.

Marihuána és dizájnerdrog volt nála

A rendőrök egy közúti ellenőrzés során a 31 éves férfi hátizsákjában 158 gramm, míg ruházatának átvizsgálása során 49 gramm kábítószergyanús növényi származékot, valamint 47 darab, különböző színű és alakú kábítószer gyanúját keltő tablettát találtak és foglaltak le.

A lakását is átkutatták

A férfi lakásán kutatást tartottak a nyomozók, amely során további 22 gramm kábítószergyanús anyagot, kábítószer fogyasztására szolgáló eszközöket, valamint több mint ötszázezer forintot foglaltak le.

Füves cigit szívtak az autóban

Az autóban tartózkodó 24 éves utast azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy füves cigit szívott. A rendőrök mindkét férfit előállították, velük szemben kábítószer gyorstesztet alkalmaztak, amely THC-ra pozitív eredményt mutatott.

Miről ismered fel a füvezőket?

A legfeltünőbb hatás, hogy nagyra tágul a marihuana hatása alatt állók pupillája, gyakorlatilag egy nagy fekete szempár néz vissza rád. Gyakran mosolyognak, és a kiszáradt szájuk miatt valamilyen folyadékot isznak. Buliban szinte biztosan sör vagy gintonic van a kezükben és azt kortyolgatják folyamatosan.

Négy férfinak adott el drogot

A megalapozott gyanú szerint a mecsekpölöskei férfi az elmúlt hónapokban kábítószert adott el négy környékbeli férfinak.

Kábítószert mutatott ki a teszt

A rendőrök a bűncselekménnyel összefüggésben november 9-én egy 39, egy 32 és egy 28 éves mágocsi, valamint egy 27 éves mindszentgodisai férfit állítottak elő a rendőrkapitányságra, majd kihallgatták őket gyanúsítottként. A négy férfival szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt szintén pozitív eredményt mutatott.

Nyomoz a rendőrség

A 31 éves férfi ellen – őrizetbe vétele mellett – kábítószer-kereskedelem, az öt fogyasztó ellen pedig kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Komlói Rendőrkapitányság.

Marihuána hatása

A cannabis hatását általában hamar lehet érezni. Ilyen a gyorsabb szívverés, különböző érzékszervi zavarok. Körülbelül 30 percen belül eléri a maximális hatást. A következő órákban azonban teljesen elmúlik a hatása ezért a függők folyamatosan szívnak és folyamatosan adagolják a szervezetükbe a drogot. Ha többet akarsz tudni a marihuánáról, kattints ide!

Kiemelt kép: illusztráció