A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai összevont sebességellenőrző akciót tartottak az 55-ös számú főúton.

A két megye egyenruhásai az illetékességi területükön áthaladó 55-ös számú főútvonalon 2020. július 28-án napközben hajtották végre az akciót. 

Az ellenőrzés során a gépkocsizó és motoros rendőrök a közlekedésbiztonság javítását, valamint a közlekedési balesetek számának további csökkentését tűzték ki célul. Ennek érdekében fő feladatuk volt a gyorshajtók kiszűrése, az ittas és bódult állapotban járművet vezetők eljárás alá vonása, továbbá a passzív biztonsági eszközök használatát elmulasztókkal szembeni fellépés.  

Az akció ideje alatt a két megye szolgálatban lévő állománya 115 esetben indított közigazgatási hatósági eljárást, míg 51 alkalommal helyszíni bírságot szabott ki szabályszegés elkövetése miatt. Öt fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek, hárman pedig figyelmeztetésben részesültek. A rendőrök elsősorban a megengedett legnagyobb sebesség túllépése, a biztonsági öv használata nélküli közlekedés, illetve tilos jelzésen történő áthaladás miatt szankcionáltak.

Kiemelt kép: Police