Egy 10 éves diákot ápolnak a nyíregyházi kórházban miután iskolatársai, 4 diáklány, súlyosan megverte őt az iskolai szünetben. A kemecsei iskolában szerdán megvert tanulón életmentő műtétet kellett végrehajtani. Életveszélyes testi sértés miatt nyomoz a rendőrség az ügyben.

Hátulról támadtak rá

Május 8-án délután az óraközi szünetben kint voltak a gyerekek az udvaron a Kemecsei Arany János Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskolában. Az áldozatot, egy 10 éves Adriánt az iskolatársai az egyik szünetben hátulról lerántották az iskola udvarán, majd olyan súlyosan megrugdosták, hogy életveszélyes állapotban került kórházba.

Életmentő műtéten esett át

Jelenleg hatalmas vágással a hasát fekszik az intenzív osztályon, sokat sírt, nagy fájdalmai vannak. Életmentő műtétet hajtottak végre rajta: eltávolították a lépét, miután az ultrahangos vizsgálat kimutatta, hogy megrepedt ez a szerve.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Játszottak az udvaron

Lipőkné Papcsák Anita, az intézmény igazgatója a szon.hu-nak azt mondta, az iskola udvarán a szokásos módon pedagógusok és az iskolaőr jelenlétében játszottak, szaladgáltak a gyerekek, és incselkedtek egymással.

Néhány pillanat alatt történt

„Az egyik óvatlan pillanatban az egyik kislány lelökte a földre a fiúcskát, és a másik három, vagy csak kettő, ezt majd a rendőrség kideríti, belerúgtak, majd szaladgáltak tovább. Tehát ez nem egy hosszú ideig tartó csoportos tömegverekedés volt, hanem néhány pillanat műve” – mondta az igazgató.

Sír a kisfiú

„Az udvaron ügyelő kollégák ebből nem észleltek semmit, olyan gyorsan történt. Amikor felmentek a 15 perces szünet után a terembe a gyerekek, ekkor az osztályfőnök látta, hogy a kisfiú sír. Ezután mondta el, hogy őt bántották” – mondta az igazgatónő.

Mentőt hívtak

A kisfiún semmilyen külsérelmi nyom nem volt, ennek ellenére azonnal értesítette az osztályfőnök az iskola vezetőségét, hívták a mentőket, akiknek átadták az információt, hogy szándékosan bántották a gyereket, ezért jelentették a rendőrségnek is a történteket.

Megműtötték a kisfiút

A kórházban megállapították, hogy vérzik, megrepedt a lépe, és az éjszaka folyamán meg is műtötték a gyereket, aki már jobban van. Elindult a rendőrségi nyomozás is, folyamatosan hallgatják ki a bántalmazó tanulókat. Az intézmény is belső vizsgálatot indított.

Berendelték a szülőket

Az igazgató azt mondta, berendelte a bántalmazó gyerekek szüleit, és tájékoztatta őket az ügy súlyosságáról, valamint arról, hogy ennek milyen következményei lehetnek. A rendőrség elmondása szerint ez már életveszélyt okozó súlyos testi sértésnek minősül. 

Hátrányos helyzetű gyerekek tanulnak az iskolában

„A szülők jogosan vannak felháborodva, hogy ilyen történik az iskolában, de sajnos annak ellenére, hogy kimagaslóan jó infrastrukturális környezetben folyik az oktatás, a 240 diákból 98 százalék halmozottan hátrányos helyzetű, roma származású tanuló, nagyon sokan nehéz körülmények között élnek” – mondta az igazgató.

Problémás gyerekek

Az intézmény vezetője szerint a pedagógusok és a fenntartó is mindent megtesz a nevelésük, fejlődésük érdekében, de sajnos a gyermekek életkörülményei a legtöbb esetben problémás, elhanyagoltak, sokszor a család sem partner a változásban. Hetente többször beszélgetnek velük arról, hogy az agresszió, a verekedés nem megoldás, nem lehet a konfliktuskezelés módja.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: kemecsei általános iskola