Hét év börtönre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a Veszprémi Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete miatt azt a 37 éves sümegi férfit, aki 2021 szentestéjén mellkason szúrta a barátját egy konyhakéssel. A törvényszék tájékoztatása szerint a férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

Együtt ittak

A két férfi évek óta tartó baráti kapcsolatot ápolt, és rendszeresen együtt is italoztak a helyi kocsmában. Az egyik férfi szenteste felkereste a barátját a lakásán, majd áthívta magához, ahol együtt italoztak, s közben zenét hallgattak és beszélgettek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiment a fürdőszobába

Este tíz óra körül már mindkét férfi ittas volt, amikor az egyik férfi  kiment a fürdőszobába, majd a visszafelé felvett egy 13 centiméter pengehosszúságú kést a konyhaasztalról, és azzal ment vissza a szobába.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Késsel ment vissza

Majd visszatért a szobába és minden előzetes ok nélkül mellkason szúrta a barátját, akinek mindössze annyit mondott, hogy „Ne félj, nem fog fájni!”

Lelépett a helyszínről

Az áldozat a szúrás erejétől a mögötte lévő ágyra esett, majd elvesztette az eszméletét. Ezt követően a terhelt segítségnyújtás nélkül lelépett a helyszínről.

Videót küldött magáról

Miután az áldozat magához tért, nagy fájdalmai és légzési nehézségei miatt testvérét próbálta telefonon hívni, aki nem fogadta a hívását. Mivel állapota rosszabbodott, éjjel két óra körül egy videót küldött magáról a fivérének, kísérő üzenetben pedig azt is közölte, hogy megkéselték.

Hívta a mentőket

A testvér ezeket az üzeneteket már észlelte, értesítette a rendőrséget és a mentőket, akik az életveszélyes állapotban lévő sérültet kórházba vitték. A férfi életét csak a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

7 évet kapott

A Veszprémi Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete miatt hét év börtönre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. Az ügyész súlyosabb büntetésért, míg a vádlott és védője felmentésért, illetve eltérő minősítés megállapításáért és enyhítésért fellebbezett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció