Kertész Ágnes három éve került bíróság elé, amikor a vád szerint párjának italába kábítószert kevert, majd megkéselte őt. Ezzel szemben Ágnes azt állítja, hogy élettársa évekig bántalmazta, de ezt a bíróság nem hitte el, és elítélte a nőt, akinek végül Áder János adott kegyelmet.

Enyhébb büntetést kapott

Kertész Ágnes már 758 napot töltött börtönben, ebből 750-et fogházban. Áder János köztársasági elnök a napokban részesítette elnöki kegyelemben az édesanyát, akinek így a 10 éves fegyházbüntetését 5 év fogházra enyhítette – írja az ATV.

Megszólalt

„Nagyon szépen köszönöm a köztársasági elnök úrnak és mindenkinek, aki segített ebben az ügyben, hogy most már tényleg a végén vagyok. Miután átszállítottak egy másik intézménybe, igazából ott fogtam fel, hogy ez tényleg megtörtént, tényleg velem történt meg. Akkor kezdtem el nagyon sírni. Még mindig alig hiszem el ezt az egész változást” – mondta a Heti Naplónak Ágnes. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Petíció indult

Az ügy hatására korábban petíció is indult azért, hogy Áder János megadja a nőnek a kegyelmet. Ágnes megsegítésére több tízezer aláírás érkezett, és az édesanyával riportokat és interjúkat készítettek, amelyek olyan nagy hatással voltak a nyilvánosságra, hogy mindenki várta, hogyan fog döntetni a köztársasági elnök.

Bántalmazó kapcsolatban élt

A bíróság ítélete szerint Kertész Ágnes drogot kevert a férje italába, majd többször megszúrta. A támadástól a férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett. Ám a nő hiába próbálta bizonyítani a tárgyalásokon, hogy évek óta bántalmazta és pszichésen tönkretette a férje, az érveire mégsem figyeltek oda.

Elítélték

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt 10 év fegyházra ítélték Ágnest, mivel az asszony nem tudta bizonyítani, hogy nem ő drogozta be és támadta meg a férjét, hanem pont fordítva. A bíróság a férfi álláspontját fogadta el, miszerint Ágnes kábítószert kevert az italába, majd rátámadt egy késsel és többször nyakon szúrta.

Apa neveli a lányukat

A most 7 éves közös gyermeküket már évek óta az apa neveli. Ágnes elmondása szerint a férfi teljesen a nő ellen hangolja a gyermeküket.

Nem szeretne találkozni a férjével

Kertész Ágnes most a Heti Naplónak árulta el, hogyha kiszabadul, nem akar találkozni a férjével. „Szeretném elfelejteni ezt az egészet és mielőbb szeretném lezárni a gyermekelhelyezési pert a gyermekem számára a legmegfelelőbb módon” – mondta Ágnes.

Átszállították a fogházba

Kertész Ágnesnek a kalocsai osztályvezető szólt egy délután, hogy van egy jó híre a számára. A köztársasági elnök kegyelmet adott neki, így az asszonyt azonnal átszállították a fogházba. „Azonnali intézkedés volt, már a hír közlésétől elkülönítettek és másnap reggel már át is szállítottak egy másik intézménybe”.

Csak a kislányát szeretné

„A legfontosabb, hogy a kislányomat végre magam mellett tudjam. Küzdeni fogok azért, hogy vissza tudjam szerezni” – számolt be terveiről Kertész Ágnes. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kertész Ágnes – Forrás: ATV