A legnagyobb megmérettetéseken már szerencsére túl van, de még folytatnia kell a rehabilitációját a 10 éves Gergőnek, aki egy szörnyű balesetben veszítette el az édesapját, a szerencsétlenség miatt pedig a kisfiú egyik lábát is amputálni kellett. A csupán 10 éves fiú igazi hősként viseli a fájdalmat, és tovább küzd az álmaiért.

Balesetet szenvedtek

A tízéves Szabó Gergő hat héttel szenvedett autóbalesetet, amikor a család autója a kárpátaljai Nagypalád közelében elromlott, és műszaki hiba miatt irányíthatatlanná vált. A kocsi métereket zuhanva egy folyóban állt meg tavaly augusztusban – írja a Blikk.

Itt történt a baleset

Súlyosan megsérültek

Az autót a családfő vezette, és ő életét vesztette a szörnyű balesetben, míg Gergő, a testvére és az édesanyja súlyosan megsérült. Ukrajnában több műtétet is végrehajtottak Gergőn, azonban a fiúnak csak az egyik lábát sikerült megmenteni, a másikat amputálták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Budapesten gyógyulna

A kárpátaljai Gergő és édesanyja jelenleg Budapesten tartózkodik, hogy folytassák a kisfiú rehabilitációját.

Bethesda Gyermekkórházban ápolták

Tavaly augusztusban Gergő bőrátültetésen esett át, ami szerencsére jól sikerült. A térdét teljesen körbe ültették a combjából és a vádlijából pótolt bőrrel. A műtét után még kímélnie kellett a lábát, de azután hazaengedték. Nem sokkal később azonban már utazhatott is vissza Budapestre, a Bethesda Gyermekkórházba, ahol a rehabilitációját végzi – mesélte korábban a Borsnak a fiú édesanyja, Szabó Judit.

Apja érte halt meg

Miután a kisfiú végzett a műtétekkel, édesanyja kivitte Gergőt az édesapjához a temetőbe. Akkor azt mondta a kisfiú, hogy az apja érte halt meg, azért, hogy megmentse.

Javult az állapota

Gergő már korábban úgy nyilatkozott, amikor az állapotáról kérdezték, hogy lelkileg jól van, de Magyarországon még pszichológushoz fog járni. “Jól vagyok, már a lábam sem szokott fájni, csak néha. Általában mesét nézek, a kedvencem a Vuk. De barátaim is meg szoktak látogatni” – mondta korábban a fiú.

Sokat gyógytornázik

Édesanyja most arról számolt be, hogy kisfiának már készítettek egy protézist, és Gergő nagyon sok gyógytornát végez. Az épen maradt lábából nemrég szedték ki a szilánkdarabokat, de sajnos kiderült, hogy a baleset utáni bőrtranszplantációt nem jól végezték el, ezért Gergőre hamarosan újabb műtét vár.

Nagyon bátor

“A fiam elképesztő hősiességgel tűri a megpróbáltatásokat. Mindig mosolyog, az életkedvét semmi sem veszi el. Az elmúlt időszakban többször előfordult, hogy ő tartotta bennem a lelket. Hihetetlenül bátor, már az intenzív osztályon, a baleset után azt mondta, akkor láttam utoljára sírni, hogy erőt adjon nekem is” – mondta Gergő édesanyja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay