Szombat este hatalmas lángokkal égett egy lakás Vácon. Mint kiderült, a tüzet egy 63 éves férfi gyújtotta, és önszántából vetett véget az életének, mivel a sátánt várta az égő lakásában.

Kigyulladt a lakás

Egy négyemeletes társasház egyik lakása gyulladt ki szombat késő este Vácon, a tűzesetben pedig egy idős férfi életét vesztette. A váci hivatásos és önkéntes tűzoltók kiérkezésekor a kétszobás lakás egyik szobája lángokban állt, a lépcsőház pedig füsttel telítődött. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Pest megyében volt lakástűz

18-an menekültek ki

Az épületből összesen 18 embert kellett kimenekíteni, de később már visszatérhettek az otthonaikba. A rémült lakók az utcán várták, amíg a tűzoltók végeznek az oltással.

63 éves férfi gyújtott tüzet

A lángra kapó lakásban egy 63 éves férfi élt egyedül, akinek még a szomszédok is szóltak, hogy hagyja el a lakását, de a férfi nem volt hajlandó erre. Ehelyett inkább magára zárta az ajtót.

Több egységgel érkeztek a tűzoltók

Váci tűzoltás – Forrás: Facebook/Váci Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Szomszéd akart segíteni

“Kinyitottam a bejárati ajtót, hatalmas füst, Bélának az ajtaja nyitva volt, lángok csaptak kifele. Próbáltam rajta segíteni, erre visszaszólt, hogy itt vagyok, jól vagyok, jött a sátán értem” – mondta a Tényeknek a férfi szomszédja.

Mindent beterített a füst

A bátor nő még igyekezett a többi lakónak is segíteni, de már csak két emeletet tudott felrohanni a lépcsőn, mert mindent ellepett a füst. “Majd’ meg fulladtam, azért dübörögtem és vertem az ajtót” – mondta a nő.

Idős nőnek is szóltak, hogy meneküljön

A váci házból ki kellett menekíteni egy idős nőt is, akit nagyon megviselt a tűz, korábban ugyanis már átélt hasonló tragédiát. A szerencsétlen nő még másnap is remegve beszélt a történtekről.

Féltek a sátánimádó férfitól

A szomszédok azt mondták, a 63 éves férfival mindig csak a problémák voltak, és nagyon féltek tőle. “Ki is jelentette, hogy ő itt az Isten, ő itt az Úr, és mindenkit kiirt” – mondta az idős asszony.

Korábban fenyegetőzött

A szomszédok arról is beszámoltak, hogy ezt megelőzően a férfi többször is gyújtott tüzet a lépcsőházban, a lakókat pedig azzal fenyegette meg, hogy felgyújtja az egész házat. Korábban pszichiátrián is kezelték a férfit, a szomszédok szerették volna, ha elköltözik. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Váci tűzoltás – Forrás: Facebook/Váci Önkéntes Tűzoltó Egyesület