Három éve, 2018-ban egy emberként állt ki az ország a párját késsel nyakon szúró Kertész Ágnes mellett. A nagy szerelemnek indult párkapcsolat megromlott, Ágnes élete rémálommá vált. Végül a vád szerint kábítószert kevert a férje italába és megkéselte. Most kegyelmet kapott Áder Jánostól.

Kegyelmet kapott Kertész Ágnes

Kegyelmet kapott Áder János köztársasági elnöktől Kertész Ágnes. Az édesanya azután fordult végső elkeseredésében Áder Jánoshoz, miután a bíróság emberölési kísérlet miatt 10 évnyi fegyházra ítélte. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Öt év fogház

„Ágnes valóban kegyelemben részesült. Áder János döntése értelmében 10 év helyett csak ötöt kell leülnie és azt sem fegyházban hanem fogházban” – mondta a Blikknek Ágnes korábbi ügyvédje, Dr. Lichy József, aki még annak idején beadta a kérelmet.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Férje bántalmazta

Az ítélet szerint Ágnes kábítószert tett férje italába, majd többször megszúrta. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az asszony hiába próbálta a bíróságon bizonyítani, hogy több éve bántalmazó kapcsolatban élt és a férje válogatott pszichés módszerekkel kínozta őt, érveit nem vették figyelembe.

Az apa neveli kislányukat

A pár közös kislányát évek óta az apuka neveli. A férfi Ágnes elmondása szerint teljesen ellene hangolja gyermeküket.

Kábítószert kevert az italába

A vád szerint az asszony kábítószert kevert volt férje italába, majd a szinte magatehetetlen férfit többször megszúrta. A vádiratban az szerepelt, hogy Kertész Ágnes egy gamma-hidroxibutirátot, GHB-t, ismertebb nevén Ginát csempészett a férj italába, majd a kábult embert egy 20 centis késsel háromszor megvágta a nyakán.

Az asszony szerint férje sebesítette meg önmagát

Közös gyermekük a fürdőszobában volt a bűncselekmény ideje alatt. Ezzel szemben Ágnes állítja: soha nem akarta bántani gyermeke apját, a férfi saját magát sebezte meg, s amikor ő ezt észrevette, odament hozzá, majd dulakodni kezdtek, amelyben mindketten súlyos sérüléseket szereztek. A bíróság első és másodfokon sem hitt Ágnesnek, így 2019-ben megkezdte büntetését.

Nem láthatta a gyermekét

Bevonulása előtt Ágnes azt mondta, „a családon belüli erőszak tipikus példája, ami velem történt, de ez nem érdekelte a bíróságot. A volt párom évekig terrorban tartott, lelkileg megnyomorított, végül pedig ezzel az őrült akciójával börtönbe juttatott. A legjobban nem is az fáj, hogy évekre bezárnak, hanem az, hogy addig nem láthatom a gyermekemet”.

Elnöki kegyelem

2002 óta összesen 16302 kegyelmi kérelmet nyújtottak be a köztársasági elnöknek, ebből 328-at elfogadtak, 15974-et elutasítottak. A vizsgálat elég széleskörű: környezettanulmányt végeznek, véleményt kérnek a büntetésvégrehajtási intézettől, amennyiben már börtönben van az illető, megnézik a rendőrségi nyilvántartásokat.

Simek Kitti

Simek Kitti 2002-ben, mindössze 13 évesen agyonlőtte a mostohaapját, de Mádl Ferenc megkegyelmezett neki és nem kellett letöltenie a több mint két évet a fiatalkorúak börtönében. Ugyan sosem sikerült 100 százalékosan bizonyítani, de a lány elmondása szerint a mostohaapja 10 éven át súlyosan bántalmazta őt és édesanyját.

Simek Kitti – Echo tv

Mélyszegénységben él a családja

2019-ben a LikeNews.hu írt arról, hogy több mint tíz évvel ezelőtt hagyta el családját és külföldre költözött Simek Kitti. Az egykoron gyilkosságért elítélt Kitti családja most mélyszegénységben él, havi 500 forintjuk marad a megélhetésre.

Győzike testvére is kegyelmet kapott

1995 szeptemberében Gáspár Győzike testvére Zsolti, halálra gázolt egy idős férfit. Gáspár Zsoltit akkor a bíróság egy év hat hónap börtönre ítélte, ám a kilencvenes évek végén a család kegyelmi kérvényt nyújtott be, amit az akkori köztársasági elnök, a néhai Göncz Árpád meg is adott, így a ifjabbik Gápsár testvérnek nem kellett börtönbe mennie. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kertész Ágnes – Forrás: ATV