Anyukájával, új apukájával valamint testvéreivel él a Pest megyei Dunaharasztiban az a 12 éves kisfiú, akit két rendőr mentett ki nagyszülei égő házából. A járóőröknek azonban már nem volt lehetőségük, hogy a nagyszülőket is megmentsék, így ők bennégtek a rákospalotai épületbe. Balázskát nagymamája és nagypapája nevelte.

Kigyulladt egy ház

A budapesti rendőröket egy égő házhoz riasztották 2020. november 23-án, hajnalban, a mentésből pedig két rákospalotai rendőr vette ki a részét. Mint utólag kiderült, az egyenruhások egy 12 éves kisfiút mentettek ki a lángok közül. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem mindenkit tudtak megmenteni

Ugyan a rendőröknek sikerült megmenteniük a létra segítségével a kisfiút, azonban arra már nem volt lehetőségük, hogy Balázska nagyszüleit is kimentsék az épületből. A tűzesetben a gyermeket nevelő nagyszülők életüket vesztették. 

Egy munkás gyújtotta fel a házat

Később kiderült, hogy egy részeg, a főnökére berágott munkás ugyanis rágyújtotta a házat lakótársaira, Józsefre és Máriára, akik unokájukkal, Balázskával laktak együtt.

Meggyanúsítottak a férfit

A budapesti nyomozók több emberen elkövetett emberölés bűntett, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet és különösen nagy kárt okozó rongálás bűntett miatt folytat eljárást egy 51 éves férfi ellen.

Novemberben ajándékkal mentek Balázskához

A tragédia után Balázska az édesanyjához, annak párjához költözött egy Pest megyei településre. A hős rendőrök ajándékokkal lepték meg a kisfiút és a testvéreit novemberben.

A hős rendőrök találkozása Balázskával

Helyszíni felvétel – Forrás: police.hu

Újra meglátogatták a kisfiút

Akkor megfogadták a rendőrök, hogy nem tévesztik szem elől Balázskát. A BRFK munkatársai most újra meglátogatták a fiút.

Ajándékkal kedveskedtek Balázskának

A rendőrök a látogatás után elvitték Balázskát egy nagy sportáruházba, ahol kedvére válogathatott. Majd együtt megettek egy hamburgert, persze sültkrumplival.

Megszokta családját

Balázska szüleivel azóta Dunaharasztin él. A kisfiú azt mesélte, hogy most nagyobb a házuk és jobban elférnek. Megszokta azt is, hogy újra testvéreivel és édesanyjával él együtt.

Hálás a kisfiú

A Facebookra feltöltött videóban Balázska azt mondja, hogy nagyon szépen köszöni a rendőr néniknek és bácsiknak az ajándékot, valamint a gondoskodást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Balázska, a megmentett kisfiú – Forrás: Facebook